5 котелень в Івано-Франківську планують перевести на біопаливо

До кінця листопада івано-франківські тепловики переведуть ще одну місцеву котельню на біопаливо. Про це 14 жовтня під час прес-конференції повідомив директор ДКП Івано-Франківськтеплокомуненерго" Арсен Блащук. Котельня на вул. Юності — це вже друга котельня, яка працюватиме на біопаливі. З березня на відходах деревини працює котельня у с. Крихівцях.

Як повідомив власкор ZAXID.NET в Івано-Франківську, під час реконструкції котельні на вул. Юності встановили обладнання вартістю 4,5 млн грн. За словами Арсена Блащука, використання біопалива значно здешевить тарифи на теплопостачання та зменшить залежність населення від газу. Водночас Арсен Блащук наголосив, що тепловики Івано-Франківська мають намір перевести 5 котелень на біопаливо. Для цього необхідно здійснити реконструкцію ще трьох котелень: на вул. Тролейбусній, Дорошенка та Довгій.

Арсен Блащук наголосив, що ціна на газ, яка буде з нового року, досі не відома. Наразі "Івано-Франківськтеплокомуненерго" піднімає тарифи за теплопостачання поступово, відповідно до підняття ціни на газ. Цей стрибок відбувається на рівні 3-3,5 %.

Також влада міста планує розробити механізм компенсації коштів тим людям, які користуються централізованим опаленням. Оскільки вони платять значно більше за газ, аніж ті, що встановили індивідуальне опалення.
old_editor, 15.10.2008 15:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини