Івано-Франківськ вступає в опалювальний сезон без лімітів на газ

Івано-Франківськ вступає в опалювальний сезон без лімітів на газ. Про це 14 жовтня під час прес-конференції повідомив заступник міського голови Івано-Франківська Олександр Дерев’янко. За його словами, «…технічно місто на 99,9 % готове до зими», — інформує кореспондент ZAXID.NET в Івано-Франківську.

З його слів, фінансовий стан теплогенеруючих компаній через постанову Нацбанку про заборону видачі кредитів на сьогодні складний. Цей документ, каже Олександр Дерев’янко, унеможливлює для ДП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» отримати кредитування під заставу майна для погашення боргів перед ДК «Газ Україна». Нині цей борг становить 10 мільйонів гривень.

Олександр Дерев’янко зауважив, що рішення цього питання не залежить від місцевої влади. У такому стані опинилися більшість міст України. Відтак, опалювальний сезон в Івано-Франківську вже може розпочатися, якщо міський голова Віктор Анушкевичус підпише відповідне розпорядження. Директор ДП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» Арсен Блащук припускає, що розпорядження буде підписане, якщо температура повітря в місті знизиться до +8 градусів.
old_editor, 15.10.2008 15:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини