БЮТ запропонує окремим депутатам з НУ- НС місця у своєму списку

Народний депутат фракції БЮТ Андрій Портнов вважає, що депутатам, що підписалися за відновлення демократичної коаліції, депутатам з фракції блоку НУ-НС можна буде запропонувати місця в прохідній частині списку БЮТ на позачергових парламентських виборах.

«Немає ще остаточного рішення фракції. Я абсолютно переконаний, що ми запропонуємо кожному з народних депутатів блоку НУ- НС, які підписали разом з БЮТ відтворення коаліції, місця в прохідній частині списку. Це моя думка», — сказав Портнов в інтерв'ю журналістам у четвер у Києві.

У свою чергу, заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожемякін також виступає за спільну участь БЮТ і окремих депутатів з НУ- НС на позачергових виборах Ради 7 грудня.

«Особисто я буду підтримувати, щоб найкращі представники політичних сил, які входять зараз у НУ- НС, ішли з нами разом (на вибори)», — сказав він.

Крім цього, він прогнозує, що в наступному скликанні Ради буде проблематичним співробітництво НУ- НС і БЮТ.

Крім цього, він висловив упевненість, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко не піде у відставку до формування нової коаліції в Раді 7 скликання.

Тим часом, заступник голови фракції НУ- НС Тарас Стецьків допускає, що Народна самооборона братиме участь у позачергових парламентських виборах разом з БЮТ.

«Якщо Юлія Тимошенко запропонує формат об'єднання найширшого спектру демократичних державних сил в ім'я порятунку держави, то участь у такому об'єднанні «Народна самооборона» розгляне. Ця пропозиція виглядає привабливою», — сказав він.

Стецьків підкреслив, що Народна самооборона розглядає такий формат участі у виборах як один з варіантів.

Він сказав, що остаточне рішення щодо цього питання ще не прийняте, але пообіцяв, що таке рішення буде колегіальним.

У свою чергу, член депутатської групи Народна самооборона Володимир Ар‘єв повідомив, що Народна самооборона поки ще не визначилася, у якому форматі братиме участь у позачергових виборах у Верховну Раду.

За його словами, остаточне рішення на цей рахунок буде прийнято сьогодні або завтра.

Ар‘єв зазначив, що на даний момент обговорюється кілька варіантів участі Народної самооборони, зокрема й у блоці з однією з демократичних сил.

Водночас, він запевнив, що Народна самооборона за жодних умов не піде на вибори з Нашою Україною.



Більше того, зазначив народний депутат, члени Народної самооборони схиляються до того, щоб не приймати участі в позачергових виборах з назвою Народна самооборона, оскільки це дуже тісно переплітається й пов'язується з партією Наша Україна.

Ар'єв повідомив, що раніше підписи за поновлення коаліції з БЮТ поставили 26 депутатів НУ- НС.

Джерело: Корреспондент.net
old_editor, 09.10.2008 21:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини