На Прикарпатті перебував Карл фон Габсбург — внук останнього імператора Австро-Угорщини

З 2 по 7 жовтня в Україні на запрошення Благодійної фундації ім. короля Юрія (м. Івано-Франківськ) перебували представники громадсько-політичного руху Панєвропа Австрія. Цю організацію очолює Карл фон Габсбург, який є внуком останнього імператора Австро-Угорщини.

Метою даного візиту було обговорення та започаткування довготривалої співпраці у гуманітарній сфері, оскільки Галичина і Буковина завжди мали тісні стосунки з Австрією.

Як повідомили IA MALAKAVA в Благодійній громадській фундації імені короля Юрія, Карл фон Габсбург та фінансист Олег Бахматюк обговорили доцільність заснування Фонду, що буде підтримувати культурні ініціативи в Україні та Центральній Європі загалом.

В рамках перебування в Україні делегація відвідала Чернівці, де на 600-річчя міста Його Високість відкрили пам’ятну дошку і задекларували разом із спікером українського парламенту Арсенієм Яценюком про відновлення пам’ятника Францу Йозефу І. Також австрійська делегація перебувала у Львові, Івано-Франківську та Коломиї, де зустрілися із представниками місцевої влади.

В Івано-Франківську Карл фон Габсбург зустрічався з мером Віктором Анушкевичусом, а також дав інтерв'ю для тижневика «Галицький кореспондент».

На фото: Карл фон Габсбург і Тарас Прохасько під час інтерв'ю

old_editor, 08.10.2008 23:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини