На Прикарпатті створюється центр для ранньої реабілітації дітей з ДЦП

Щороку зростає кількість дітей, хворих на різні форми дитячого церебрального паралічу. На кінець минулого року таких хворих на Прикарпатті було близько 800.



На базі Івано-Франківської ОДКЛ створюється Центр ранньої медико-соціальної реабілітації дітей з органічними ураженнями нервової системи та опорно-рухового апарату, який разом з відділенням для дітей з ураженням ЦНС, що функціонує в цьому ж закладі, дозволить охопити значно більшу кількість дітей-інвалідів з усієї області відновним лікуванням.

Такі задуми неможливі без залучення додаткових коштів. Фонд «Україна – 3000», очолюваний Катериною Ющенко, провів в рамках програми «Радість дитинства – вільні рухи» ІІІ конкурс на кращу програму надання реабілітаційної допомоги дітям з ДЦП. На нього було подано біля 200 заявок. Серед переможців і прикарпатська обласна дитяча клінічна лікарня. Диплом переможця вручила головному лікарю ОДКЛ Радиславу Котурбашу президент Фонду Катерина Ющенко, — інформує журналіст IA MALAKAVA.

На отримані кошти лікарня вже придбала інвентар для створення сучасної сенсорної кімнати, яка є вкрай необхідною в дитячій нейрореабілітації.
old_editor, 08.10.2008 16:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини