Бахматюк звинувачує Тимошенко у горілчаній змові

На противагу великим українським горілчаним брендам, менші регіональні виробники горілчаної продукції занепокоєні та не поділяють ініціатив уряду, які можуть призвести до монополізації алкогольного ринку України найбільшими виробниками.

Йдеться про проект постанови Кабінету Міністрів України, розроблений Міністерством економіки «Про запровадження мінімальних цін на окремі види алкогольних напоїв вітчизняного виробництва». Згідно з проектом, мінімальна роздрібна ціна на горілку має становити 70 грн за літр 100% спирту, або ж 14 грн за пляшку горілки місткістю 0,5 літра.

На лікеро-горілчаному заводі Станіславської торгової компанії (м. Івано-Франківськ) вважають такі ініціативи уряду намаганням вручну регулювати ринкові відносини; серйозним ударом по регіональних виробниках алкогольної продукції; максимальним сприянням великим горілчаним компаніям, що вже сьогодні не продають свою продукцію нижче за 14 грн за пляшку.

«Регіональні виробники мають об’єктивні причини встановлювати нижчу ціну, оскільки: тратять менше коштів на дистрибуцію продукції; на зарплати працівників; на оформлення пляшки і, найголовніше, регіональні виробники не витрачають шалених коштів на рекламні та промоакції, що безпосередньо впливає на кінцеву вартість продукції, — наголошує директор лікеро-горілчаного заводу СТК Андрій Паньків. — Зважаючи на це, кожен виробник має право самостійно визначати маржу, враховуючи собівартість продукції, вартість акцизу та сплату усіх податків. Уряд же цим проектом постанови хоче позбавити виробників такого права, що, до речі, не відповідає нормам СОТ», — повідомляє Реальна політика.
old_editor, 03.10.2008 15:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини