Медики перевірять шкільні підручники на наявність мікробів

Інститут гігієни і медичної екології імені О. Марзеєва Академії медичних наук України наступного року проведе дослідження вживаних шкільних підручників на наявність хвороботворних мікроорганізмів, - повідомляє "Львівська газета".

Як повідомляє тижневик “Коментарі”, останнім часом серед батьків ширяться чутки, ніби через шкільні підручники, які вже були в користуванні, учні ризикують заразитися інфекційними хворобами.

“Ми знаємо, що люди хвилюються через “заразні” підручники. Тому нас­тупного року проведемо дослідження та візьмемо проби зі сторінок старих навчальних видань на виявлення збудників інфекційних захворювань. У літературі описано випадки, коли мікобактерія туберкульозу зберігає свої властивості до п’яти місяців на пухкому папері, – пояснює провідний науковий співробітник Інституту гігієни і медичної екології, кандидат медичних наук Аліна Платонова. – Але використовувати такий папір для підручників заборонено, і паличка Коха виділяється лише в людей, хворих на відкриту форму туберкульозу. Дітей із таким захворюванням навчають у закладах санаторного типу, а підручники звідти не можуть потрапити до рук здорових школярів”.

old_editor, 28.09.2008 03:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини