УЄФА залишив за Україною і Польщею право проведення Євро-2012

Чемпіонат Європи з футболу 2012 року буде проведений в Україні і у Польщі. Це було вирішено на засіданні Виконавчого комітету УЄФА у французькому місті Бордо.

Як повідомив після засідання відомий у минулому футболіст Франц Беккенбауер, УЄФА залишила за собою право скоротити кількість стадіонів, які приймуть змагання - з восьми до шести.

Як повідомляє польське видання sport.pl, УЄФА попередило Україну і Польщу, що заходи щодо підготовки проведення Євро-2012 повинні прискоритися.

«Ми вітаємо таке рішення. Це означає, що ми можемо продовжувати підготовку», — сказав журналістам президент Федерації футболу України Григорій Суркіс.

«УЄФА повідомило нам, що ми повинні докласти більше зусиль в роботі з інфраструктури і можу завірити, що це буде зроблено у найкоротші терміни. УЄФА буде задоволене нами», — наводить слова президента ФФУ «Інтерфакс».

Глава УЄФА Мішель Платіні відзначив: «Наразі УЄФА застерігає обох організаторів, що без стадіонів у Києві і Варшаві проведення турніру неможливе. Нам пообіцяли, що будуть гарні стадіони, але нам обіцяли також готелі і аеропорти - аеропортів досі немає. Обіцяли нам дороги. Мери Варшави і Києва повинні дотримувати терміни».

Нагадаємо, у січні 2008 року в УЄФА закликали організаторів прискорити темпи підготовки до чемпіонату. Західна преса активно критикувала стан підготовки до турніру, пропонуючи УЄФА передати право на Євро-2012 Італії, Іспанії, Німеччини.

Президент УЄФА Мішель Платіні в липні 2008 року відвідав Україну. Перед поїздкою М.Платіні відзначив: «Ми зустрінемося з лідерами країн, а також проведемо переговори зі всіма відповідальними сторонами, які займаються підготовкою до Євро-2012, щоб визначити ситуацію у двох країнах на даний момент. Потім буде поданий звіт у Виконавчий комітет УЄФА, який зможе повною мірою оцінити обстановку в двох країнах на нашій наступній зустрічі, яка відбудеться у Бордо».

Раніше стало відомо, що згідно з рішенням УЄФА із 2016 року участь у Чемпіонатах Європи будуть брати 24 а не 16 команд.

Чемпіон
old_editor, 26.09.2008 22:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини