У Коломийській ЦРЛ відкрито новий відділ інтенсивної терапії для хворих на серцево-судинні захворювання

У центральній районній лікарні міста Коломиї відкрито новий відділ інтенсивної терапії для хворих на серцево-судинні захворювання.

За інформацією журналіста IA MALAKAVA, палати обладнанні сучасною медичною апаратурою, зокрема новими кардіомоніторами, вартість одного близько 35 тис. грн., і дозаторами, що допомагають визначати дозу ін’єкцій, необхідну хворому. Їх подарувала районна влада та громада міста.

За словами начальника управління охорони здоров’я облдержадміністації Любомира Малофія, це не перший лікувальний об’єкт, зданий медиками у цьому році. Введені в експлуатацію кілька сільських амбулаторій, а у Солотвино Богородчанського району при такому закладі запрацював ще й басейн. Головний медик Прикарпаття впевнений, що нове відділення має слугувати не лише коломиянам.

Завдяки новітнім технологіям тепер за хворими вестиметься комп’ютерний нагляд. Кожне ліжко пацієнта має свій номер, і коли хворий потребуватиме допомоги, йому треба лише натиснути кнопку, сигнал відразу отримає медична сестра. Згодом у палатах встановлять відеокамери. Ще у відділенні є повний набір необхідних медикаментів. А лікар може зняти кардіограму не виходячи з кімнати.

Невдовзі таке відділення запрацює і в обласному центрі.
old_editor, 23.09.2008 14:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини