Тягнибок готується до виборів у Раду. Мріє бути щукою, що кусає «жирних котів»

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» готується до дострокових парламентських виборів, «оскільки у Верховній Раді повинна бути щука, яка кусатиме цих жирних котів». Про це заявив 14 вересня лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок.

Як повідомляє «proUA», 14 вересня, в Івано-Франківську під гаслами «Україна понад усе!», «Чиста вода - сильна держава» пройшло тригодинне віче «За сильну державу!» за участю лідерів ВО «Свобода» Олега Тягнибока, Ірини Фаріон, Олександра Сича. Всі виступаючі на віче висловилися проти парламентської республіки в Україні і ратували за президентську форму правління в Україні.

Депутат обласної ради Олександр Сич в своєму виступі критикував БЮТ, який «незаконно обмежив повноваження Президента України». За його словами, сьогодні НСНУ вже не є значною політичною силою, навіть на Прикарпатті. Оратор завірив учасників віче в тому, що «Свобода» переступає через образи на «Нашу Україну» і стає на оборону України, підтримуючи українського президента Віктора Ющенка у всьому, що він робить на користь держави.

Депутат Львівської облради Ірина Фаріон акцентувала увагу прикарпатців на пануванні в Україні «сили хамства і криміналітету». Мовляв, народ повинен знайти сили і захистити себе такій горе-влади. За її словами, «Наша Україна» «перестала бути «нашою», а з нинішньою владою у ВО «Свобода» може бути лише одна розмова: «Геть з дороги!». Ірина Фаріон стверджувала, що зараз в Україні «найбільш загрозливою» є Партія регіонів, яка має намір скористатися гризнею між НСНУ і БЮТ.

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок говорив про те, що публічна сварка і гризня між БЮБ і НСНУ - це антиукраїнські елементи спланованої політики чужої держави. Він переконаний, що Росія не є стратегічним партнером України, хоча намагається відновити свій вплив.

Порівнюючи ситуацію в Грузії і можливі події в Україні, Тягнибок відзначив: «Найбільшою бідою для України є відсутність національної еліти при владі». Він переконував учасників недільного віче, що в парламенті 6-го скликання фактично не було демократичної коаліції. Як приклад, розповів про віче в Львові, під час якого БЮТ і НСНУ «обливали один одного словесним брудом».
old_editor, 16.09.2008 17:19



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини