У Івано-Франківську іноземні компанії перестали інвестувати в нерухомість

За інформацією івано-франківських ріелторів, іноземні компанії перестали інвестувати у вітчизняну нерухомість. «Наприклад, одна з італійських компаній мала будувати у нас великий об’єкт, — говорить Валентина Тарасюк, директор АН «Тонус». — На сьогоднішній момент вони призупинили будівництво. Тому що в Івано-Франківську низькі ціни на нерухомість. Вигідніше будувати в Києві чи інших містах-мільйонниках. Ми чекали початку будівництва 1,5 року, але воно такі і не почалося».

Проте не тільки іноземні інвестори перестали будувати в Івано-Франківську. Є місцеві будівельні компанії, які призупинили будівництво. Наприклад, фірма «Гаразд Україна» «заморозила» зведення двох об’єктів. До того ж говорять, що ця фірма має проблеми з отриманням кредитів на пільгових умовах.

«Наша компанія ніколи не брали кредити на пільгових умовах, а тільки на загальних ,і це нормальна річ, — говорить Костянтин Бородайко, директор будівельної компанії «Гаразд Україна». — Дійсно, ми призупинили будівництво двох будинків, але по них у нас нема зобов’язань перед інвесторами. І акумулювали всі сили, щоб добудувати інші об’єкти».

Статус

old_editor, 10.09.2008 17:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини