Україна вимучила перемогу над білорусами завдяки пенальті

90+2 хвилина - Остання атака України. Тимощук приймає м'яч у штрафній білорусів, робить передачу і влучає в руку Чухлєю! Італійський арбітр призначає пенальті!! Шева! Гоооооооол!!!

Україна не показала у першому офіціальному матчі під керівництвом Олексія Михайличенка маже нічого. Ті кількахвилинки у другому таймі, які українці відіграли більш-менш нормально з 53 до 58 та з 67 до 74 стали найяскравішими. Штанге звичайно хитрував, коли сказав, що білоруси їдуть до Львову за перемогою. Але ту гру, яку показали "сябри" можна високо розцінювати. У другому таймі північні сусіди України закрилися на своїй половині й не давали "збірній" створити небезпечні моменти.

Перемогли українці заслужено чи ні - це не мені вирішувати. Фарт допоміг безумовно. Хоча головний суддя міг ставити пенальті раніше, на 89 хвилині, коли Шева пробивав штрафний і влучив у руку комусь із білорусів у стінці. Але, як то кажуть, щастить сильнішим. Тож вітаємо Україну з такою важкою, але ж перемогою над непростою збірною Білорусі.

Матч розпочався навісом Кравченка зі штрафного уже на 30 секунді на голову Михалика. Тарас пробив неточно. А через кілька хвилин ледве не помилився голкіпер України, відпустивши м'яч перед собою після удару Путіла. Добре, що сам П'ятов і зміг накрити цей відскок.

На 14-ій хвилині стався дивний епізод: білоруси так розіграли кутовий, що той гравець, який був біля прапорця виявився в офсайді. Цікавий момент. Українці відповіли також положенням поза грою у Вороніна.

Потім була п'ятихвилинка неточних ударів українців. Назаренко, Калиниченко двічі та Воронін били куди-небудь, але не у ворота. Між цими моментами протиснувся Кульчій зі своїм ударом метрів з 40, точно в руки голкіперу. А згодом П'ятов удруге помилився: м'яч після удару відскочив від газону в плече голкіперу. Ще б кілька сантиметрів і було б погано... А ще команди у ці хвилини обмінялися жовтими картками.

Початок другого тайму нічого втішного не приніс. А от з 53-ої хвилини в українців було декілька шансів. Назаренко заробив кутовий, після якого сам же і пробивав з-за меж штрафної, але попав у руки воротарю. Шевчук добре навішував з лівого флангу, Мілевського випередив захисник. Русол пробив повз ворота головою.

Наступні моменти трапилися, починаючи з 67 хвилини. Назаренко чудово ввійшов у штрафну, але пробив вище воріт. Кравченко пробивав після кутового, захисник вибив. Проти Алієва порушили правила, але Олександр перебував за полем і арбітр сказав підніматися. Ярмаш наважився на дальній удар, Жевнов забрав. І закінчилося це все супермоментом у Алієва, який з кута воротарської пробив дуже небезпечно, а голкіпер білорусів зумів підставити руку в останню мить.

Далі були заміни. А після них той удар Шевченка зі штрафного, який згадувався вище. І нарешті пенальті, яке у підсумку чітко реалізував Шева-гол і приніс українцям таку важливу перемогу.

Тепер на нас очікує не менш важкий матч в Алмати зі збірною Казахстану. Успіху нашим хлопцям у тому матчі!

Україна - Білорусь 1:0 (0:0)

Гол: 1:0 - Шевченко (90+3 пен)

Попередження: Коритько (7), Кутузов (27), Тимощук (44), Кульчій (88)

Україна: П'ятов, Ярмаш, Русол, Михалик, Шевчук, Тимощук, С. Кравченко, Калиниченко (Алієв, 46), Назаренко, Воронін (Селезньов, 58), Мілевський (Шевченко, 74)

Білорусь: Жевнов, Кульчій, Філіпенко, Омельянчук, Коритько (Чухлєй, 68), Путіло (Павлов, 80), Верховцов, Страхановіч, А.Глєб, Булига В. Глєб, 72), Кутузов

Джерело: Чемпіон
old_editor, 08.09.2008 03:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини