В Івано-Франківській області стихія зруйнувала 404 об'єкти лісової інфраструктури

27 серпня на базі Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулось виїзне засідання колегії Держкомлісгоспу України.

Одним з головних питань, винесених на розгляд учасників засідання було обговорення ходу відновлювальних робіт у регіонах постраждалих від повені та заходах по попередженню та запобіганню матеріальних і соціально-економічних наслідків та збитків підприємств галузі від стихійного лиха, спричиненого повенями у липні цього року.

До участі у засіданні були запрошені керівники регіональних управлінь лісового та мисливського господарства, директори лісгоспів Карпатського регіону, науковці, представники центрального комітету та обласних профспілкових організацій працівників лісового господарства.

У результаті стихії зруйновано 2 будинки працівників галузі, 34 потребують капітального ремонту, 110 будинків пошкоджені. Стихія зруйнувала 830 об’єктів лісової інфраструктури, які включені до «Генерального плану подолання наслідків стихійного лиха та відновлення об’єктів» в тому числі по Закарпатському облуправлінню 100 об’єктів, Івано-Франківському – 404, Львівському – 190, Чернівецькому – 135.

Підприємствами галузі зібрано та доставлено у населенні пункти, з якими у результаті повені було відсутнє транспортне сполучення, біля 40 тонн продуктів харчування. Перераховано 2 мільйони 101 тис. гривен грошових коштів, з них одноденний заробіток працівників лісового господарства – понад 2 мільйони 71 тис. гривен. Ці виплати проводяться через профспілкові комітети підприємств на підставі списків, які вивішені в лісгоспах.

На колегії було зазначено, що станом на 26 серпня відновлено 399,7 кілометрів лісогосподарських доріг, 40 мостів, 77 малих містків, 1317 погонних метрів підпірних стінок, 65 перепускних труб та 2 з 7 дамб. Про хід відновлювальних робіт учасників колегії поінформували начальники Закарпатського, Івано-Франківського, Львівського, Чернівецького, Вінницького, Тернопільського обласних управлінь лісового та мисливського господарства.

Голова Держкомлісгоспу Микола Михайлович Тимошенко зазначив, що у цілому роботу підприємств галузі щодо подолання наслідків стихії можна визнати задовільною. На колегії прийнято рішення забезпечити до 20 листопада 2008 року проведення першочергових аварійно-відновлювальних робіт на об’єктах у відповідності з “Генеральним планом подолання наслідків стихійного лиха та відновлення об’єктів” затвердженим Кабінетом Міністрів України; прискорити темпи робіт по відновленню зруйнованої повінню інфраструктури, особливо мостів, підпірних стінок, тощо; до початку зимового періоду завершити будівництво та відновлення житла для постраждалих працівників галузі.

На засіданні колегії також було розглянуто питання про хід будівництва лісогосподарських доріг лісогосподарськими підприємствами Карпатського регіону. З доповіддю із зазначено питання виступив заступник Голови Держкомлісгоспу Олексій Дмитрович Пристая. З цього питання колегією прийнято рішення зобов’язати керівників лісогосподарських підприємств Карпатського регіону прискорити будівництво лісогосподарських доріг та до настання зимового періоду виконати планові завдання по здачі в експлуатацію новозбудованих доріг.

Джерело: derevo.info

old_editor, 02.09.2008 21:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини