В Україні розпочинається європейський тиждень місцевої демократії

Сьогодні в Україні розпочинається європейський тиждень місцевої демократії. Ця нова політична ініціатива Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи та Європейського комітету місцевої та регіональної демократії вже вдруге проводиться в нашій державі. Захід організований місцевими органами влади усіх держав — членів Ради Європи з метою просування принципів місцевої демократії та сприяння демократичній участі на місцевому рівні.

Основними цілями цьогорічного «Європейського тижня місцевої демократії» визначено: підвищення рівня обізнаності громадян Європи стосовно діяльності місцевих органів виконавчої влади та можливості брати участь у прийнятті рішень на місцевому рівні; заохочення членів муніципальних рад та державних службовців до участі у демократичному процесі на місцевому рівні з метою запровадження стандартів публічної етики як основи відносин з громадянами; розвиток місцевої демократії як компоненту становлення демократичної Європи та інформування громадськості про роль Ради Європи у цьому процесі.

У рамках тижня проводитимуться різноманітні заходи: розповсюдження інформації, дні відкритих дверей, дебати з представниками органів місцевої влади, конкурси, навчальні ігри тощо. Особливу увагу буде приділено залученню молодих громадян до суспільно-політичного життя на місцевому рівні.

2-4 жовтня Асоціація міст України та громад проведе 1V Муніципальний форум в «Артеку», який також стане одним із загальноукраїнських заходів у рамках Європейського тижня місцевої демократії.

Основні заходи проекту призначені на 13-17 жовтня.

Також у рамках «Європейського тижня місцевої демократії» у ІV кварталі цього року пройде Міжнародний форум «За європейські орієнтири місцевого і регіонального розвитку», якому надано статус ХІІІ Всеукраїнських муніципальних слухань, мета яких – розповсюдження інформації про основні документи Ради Європи, що визначають стандарти організації самоврядування на місцевому, регіональному та міжрегіональному рівнях, а також стандарти публічного контролю за діяльністю органів місцевого самоврядування.
old_editor, 02.09.2008 15:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини