100 відомих українців просять підняти ціни на сигарети



Більше ста відомих українців підписали Маніфест українців проти паління, у якому просять у влади підняти ціни на сигарети, щоб діти не могли їх так легко купити.

Як повідомили у коаліції громадянських ініціатив За вільну від тютюнового диму Україну, маніфест підтримали співачки Софія Ротару, Ані Лорак, Настя Каменських, актори Богдан Бенюк і Володимир Горянський, акторка Наталія Сумська і художниця Євгенія Гапчинська.

Крім того, свої підписи під маніфестом поставили телеведуча Маша Єфросініна, письменники Андрій Курков, Марина та Сергій Дяченки, Ірена Карпа, олімпійські чемпіонки Яна Клочкова і Лілія Подкопаєва.

“Наша країна посідає перше місце в Європі за поширенням паління серед чоловіків. До того ж за останні 20 років в Україні почало курити й удвічі більше жінок. Ціни на сигарети занижені, вони найнижчі в Європі. Це дає привід для дітей почати курити”, - заявив голова коаліції громадянських ініціатив За вільну від тютюнового диму Україну Сергій Гончар.

Дослідження в різних країнах показали, що якщо ціни високі, то курці c більшою ймовірністю кидають курити. При цьому набагато менше потенційних молодих курців звикають до цього”, - повідомляє співробітник програм контролю за тютюном Всесвітньої організації охорони здоров'я в Україні Костянтин Красовський.

За матеріалами: Кореспондент.net
old_editor, 25.08.2008 03:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини