При Дзвиняцькій лікарській амбулаторії відкрили басейн

У Дзвиняцькій сільській лікарській амбулаторії загальної практики – сімейної медицини Богородчанського району відкрито плавальний басейн. Урочистості зібрали гостей з району, області та з польського міста Олєсно.

Свого часу це була чи не єдина на Україні лікувальна установа, що об'єднувала лікарську амбулаторію і оздоровчий комплекс Солотвинського лісокомбінату (потужного на той час підприємства). Та ще й з басейном - і таких навряд чи було багато. З 1996-го через проблеми з газом, теплом, освітленням про утримання басейну годі було й думати. Лише в минулому році за ініціативою головного лікаря Солотвинської лікарні Манолія Піцуряка взялися за його відновлення. Торік вклали 300 тисяч гривень, цьогоріч – 400 тисяч гривень, ще трохи мають боргу, але напередодні свята незалежності басейн відкрили.

В басейні вчитимуться плавати діти з усього Богородчанського району. Крім того, це і добра методика лікування при певних хворобах.

Можливо, що зроблять платні групи для дорослих – щоб хоч частково компенсувати витрати.

Дзвиняцька лікарська амбулаторія обслуговує 2 600 чоловік. Тут діють також кабінети фізіотерапії, водолікування (підводний масаж, душ Шарко), а ще є спортзал, де діти мають тренування з дзюдо. Відтепер займатимуться і плаванням, - повідомляє журналіст IA MALAKAVA.
old_editor, 23.08.2008 17:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини