Ющенка здивувало небажання постраждалих рятувати свої будинки

Під час візиту Президента України Віктора Ющенка у Верховинський район Івано-Франківської області його уразила картина «недоторканності». Про це, як передає кореспондент ForUm’у, він заявив на засіданні РНБО.

«Разом з Укравтодором, міністром з будівництва і деякими іншими колегами я відвідав найбільш постраждалий в Івано-Франківську Верховинський район. Враження таке, що в цих місцях до ліквідації наслідків стихійного лиха ніхто не приступав. У цьому районі є села з багатою культурою й історією, в одному з них 17 музеїв, зокрема музей Грушевського, Лесі Українки, а на дорогах по 50 см піску. Таке враження, що останні 10 років там ніхто нічого не робив. І це на четвертий день після початку ліквідації стихійного лиха», - сказав Президент.

Ющенко зазначив, що за його спостереженнями, крім співробітників МНС, що займається ліквідацією повені, нікого з місцевого населення, яке б допомагало професіоналам, не було. «Коли я бачу, як капітан МНС уручну працює в населеному пункті, я схиляюся перед цією людиною. Але, повірте, я не побачив жодного жителя села, який би працював з ними – можливо тому, що була неділя», - підкреслив він.

Джерело: «ForUm»
old_editor, 20.08.2008 03:51



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини