Райони, які постраждали від стихії, ще й досі охороняє міліція

Органи внутрішніх справ України у Львівській, Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Тернопільській і Чернівецькій областях продовжують роботу по забезпеченню охорони громадського порядку і вживати заходи по недопущенню розкрадання коштів і майна під час ліквідації наслідків стихійного лиха.

Як повідомили в Департаменті зв'язків з громадськістю і міжнародної діяльності МВС України, для забезпечення охорони громадського порядку на територіях, постраждалих внаслідок стихії, щодоби притягується понад 1,3 тис. працівників міліції і військовослужбовців внутрішніх військ, 450 членів громадських формувань, 400 одиниць службового транспорту.

Підрозділами Державної автомобільної інспекції забезпечується регулювання дорожнього руху в місцях проведення аварійно-відновних робіт і супровід автоколон з гуманітарною допомогою і дітьми, які відбувають на відпочинок в інші регіони держави. Зокрема, працівниками міліції забезпечений супровід 27 автоколон з дітьми з районів, постраждалих від стихійного лиха, до оздоровчих таборів у різні регіони держави і 5 – з гуманітарною допомогою. Здійснюється також регулювання дорожнього руху в місцях його обмеження або перекриття й інформування водіїв про маршрути об'їздів вказаних ділянок.

Здійснюється посилений контроль і охорона місць зберігання зброї, отруйних речовин і охорона важливих об'єктів і об'єктів життєзабезпечення населення.

Здійснюється комплекс профілактичних і оперативно-пошукових заходів щодо попередження фактів мародерства, недопущення розкрадання засобів цільового призначення і скоєння інших злочинів у населених пунктах, підтоплених внаслідок негоди.

Здійснюється комплекс оперативно-профілактичних заходів щодо попередження і виявлення фактів розкрадання і нецільового використання бюджетних коштів, виділених на ліквідацію стихійного лиха і розподіл гуманітарної допомоги, що поступає з інших регіонів держави.

Зокрема, в Івано-Франківській області викрито факт завищення площ, знищених стихією посівів сільськогосподарських культур, внаслідок чого попереджена незаконна виплата компенсації на суму 355 тис. грн.

У Чернівецькій області виявлено факт зловживання посадовими особами однієї з райдержадміністрацій службовим положенням щодо реалізації (продажі) приватним підприємцям і населенню муки, доставленої як гуманітарна допомога.

На сьогоднішній день регіональними органами внутрішніх справ проводяться перевірки інформації, що поступили на телефони «гарячих ліній», про можливі зловживання окремих посадових осіб при розподілі виділених коштів і гуманітарної допомоги і тому подібне.

Джерело: ForUm
old_editor, 19.08.2008 16:24



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини