В Пекіні Василь Федоришин виборов для України ще одну срібну медаль

Одинадцятий день Олімпійських Ігор у Пекіні став, певної мірою, днем розчарувань для України. Спочатку борець Василь Федоришин програв у фіналі Мавлету Батірову з Росії, а потім чемпіона Афін-2004 у батуті Юрія Нікітіна засудили арбітри, віддавши лише п'яте місце. "Почесні" четверте і п'яте місця посіли і наші важкоатлети.

Вільна боротьба

Український борець Василь Федоришин здобув срібну медаль у ваговій категорії до 60 кг в змаганнях з вільної боротьби. У фінальному поєдинку Федоришин з рахунком 1:3 програв олімпійському чемпіону Афін Мавлету Батірову з Росії . Нагадаємо, що на чемпіонаті Європи 2008 року Федоришин у чвертьфіналі переміг рідного брата Мавлета Батірова - Адама, і виграв тоді золото першості.

Бронзові нагороди завоювали японець Кенічі Юмото та Сейедморад Мохаммаді з Ірану.

У стартовому поєдинку олімпійського турніру до 60 кг Федоришин переміг американця Майка Задіка. У сутичці за вихід до півфіналу українець здолав японця Кінечі Юмото.

Легка атлетика

Людмила Блонська із результатом 6.76 м стала третьою у кваліфікації стрибків у довжину. Краще від українки стрибнули американка Брітней Ріс (6.87) та представниця Бразилії Маурен Маггі (6.79). На жаль не змогли пробитися у фінал Вікторія Рибалко (6.43) та Олександра Стадник (6.19). Фінал відбудеться 22 серпня о 14.20 за київським часом.

Наталія Пигида у першому раунді на дистанції 200 м перемогла у своєму забігу із часом 22.91 с, що стало п'ятим результатом серед усіх забігів. У другому раунді українказайняла у своєму забігу 4-у позицію з часом 23.03 та вийшла в півфінал на дистанції 200 м серед жінок.

У кваліфікаційному раунді з метання списа Віра Ребрик, Ольга Іванкова та Тетяна Ляхович не змогли пройти далі. Результати українок 59.05 м, 57.05 м та 55.50 м відповідно.



Настільний теніс


У своєму ж першому матчі на попередньому етапі представник України Коу Леї програв Сураю Сака з Конго 1:4 (11:5, 9:11, 8:11, 6:11, 9:11) та вибув зі змагань. Маргарита Песоцька, яка вчора пройшла у перший раунд одиночного розряду, поступилася представниці Іспанії Жу Фанг - 1:4 (11:9, 8:11, 4:11, 7:11, 9:11). Не змогла пройти далі і Тетяна Сорочинська, яка програла італійці Венглінг Тан Монфардіні з рахунком 2:4 (7:11, 6:11, 11:9, 4:11, 11:7, 4:11).

Стрибки у воду

У півфіналі стрибків з триметрового трампліну Ілля Кваша із сумою 439.55 посів п'ятнадцяте місце та не зміг вийти до сьогоднішнього фіналу.

Триатлон

Володимир Полікарпенко у змаганнях з триатлону показав 35 результат із сумарним часом 1:52:51.74, що на майже чотири хвилиним більше ніж у переможця німця Яна Фродено. Інший представник України Андрій Глущенко не зміг завершити змагання.

Веслування

Юрій Чебан кваліфікувався у півфінал в одиночному каное на 500 м. Українець показав третій у своєму заїзді результат з часом 1:49.454. Загалом його час став сьомим серед усіх веслувальників. Півфінальні заїзди відбудуться 21 серпня.

У одиночній байдарці на дистанції 500 м Інна Осипенко-Радомська у своєму заїзді показала другий результат і час 1:49.776. Це дозволило нашій спортсменці пройти до півфіналу, який відбудеться післязавтра. Загалом же час Інни став п'ятим серед усіх суперниць.

У каное двійці українці Сергій Безуглий і Максим Прокопенко пробилися до фіналу змагань на 500 м. Вони показали у своєму заїзді третій час із результатом 1:42.054.

Віндсерфінг

Останній десятий етап віндсерфінгу (RS:X) Максим Обремко закінчив на дванадцятому місці із відставанням у 2:59 хв. У загальному заліку українець посів також дванадцяту сходинку, що не дозволило йому пробитися до десятки кращих спортсменів, які завтра розіграють медалі. Краще виступила Ольга Маслівець, яка хоч і показала, як і Максим Оберемко, дванадцятий час, проте, за рахунок вдалих попередніх етапів, пробилася у фінал з восьмим підсумковим результатом.

Синхронне плавання

На вільному етапі змагань серед дуетів з синхронного плавання наші Дар'я Юшко та Ксенія Сидоренко, як у на технічному етапі, показали восьмий результат з балом 46.334 і кваліфікувалися до фіналу змагань. Фінал відбудеться 20 серпня.

Велотрек

Українські велотрековики Любомир Полатайко та Володимир Рибін посіли 15-е місце у медісоні.

Важка атлетика

Українці Артем Удачін й Ігор Шимечко зупинилися за крок від олімпійських нагород. Артем став четвертим з результатом 442 кг (207 кг в ривку + 235 кг у поштовху). А Ігор закінчив змагання п'ятим - 433 (201 + 232).

Батут

Олімпійський чемпіон Афін українець Юрій Нікітін у фіналі зі стрибків на батуті став лише п`ятим. Результат українця - 39.80 бала. На думку тренера Володимира Горжого, у Нікітіна просто вкрали медаль.

"Я за 50 років жодного разу не бачив, щоб судді так не об'єктивно оцінювали. Юра Нікітін прекрасно виконав всю програму, з такою комбінацією медаль гарантована. Багато спортсменів нарікали на низький рівень арбітрів, адже вони лише 2-х бачили в обличчя на міжнародних стартах. Китайський спортсмен, який посів перше місце, допустив багато помилок. Крім зігнутих колін та не натягнутих носочків, він взагалі трохи не вилетів з батуту", - так тренер прокоментував підсумки виступу Нікітіна.



Після 11 днів змагань Україна, як і раніше, на десятому місці
.

Джерело: Чемпіон
old_editor, 20.08.2008 03:39



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини