Олександр Воробйов здобуває бронзу на кільцях!

Український гімнаст Олександр Воробйов сьогодні у фіналі вправ на кільцях здобув бронзову нагороду. Наш спортсмен набрав 16.325 балів, поступившись лише господарям змагань Янг Вею, який отримав 16.425, та Чень Ібіну (16.600).

Змагання на Олімпійських іграх Олександр розпочав ще 9 серпня, коли пройшов кваліфікацію саме на цьому снаряді. У фінал він кваліфікувався з третьою сумою - 16,250, пропустивши вперед лише китайця Чень Ібіна (6.525) і болгарина Йордана Йовчева (16,275).

Тренер чоловічої збірної Анатолій Шемякін очікував, що Олександр зможе поборотися за медаль: "Олександр у кваліфікації виступив гідно. Він може зібратися і ще якісніше зробити свою комбінацію. Його базова оцінка - 7,2. Менше помилок допустить у витримці статичних елементів - і сума буде ще вища. А далі вже все залежатиме від суперників, хто з них що покаже. Звичайно, це його перша Олімпіада. Він хвилюється, і тренери теж".

Воробйов виправдав сподівання тренера щодо боротьби за медалі, який хвилювався за зіскок українського спортсмена:

"Я вважаю, що у вправі на кільцях найбільш небезпечним для нього є зіскок. Якщо він обмежиться маленькою погрішністю - це нормально, а якщо зробить у доскок - взагалі буде чудово".

Джерело: Чемпіон
old_editor, 18.08.2008 17:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини