На Прикарпатті — експерти від ООН

На Прикарпаття приїхала група представниківООН для ознайомлення з ситуацією в постраждалих від стихії районах та визначення можливої допомоги. До її складу входять експерти з подолання наслідків природних катастроф, розвитку інфраструктури, безпеки та комунікацій. Очолює групу постійний координатор ООН в Україні Френсіс О’Доннелл.

1 серпня Постійне Представництво України в Нью-Йорку зустрілося із заступником Генерального секретаря ООН із гуманітарних справ і попрохало про підтримку ООН щодо отримання міжнародної допомоги для ліквідації наслідків повені в Західній України. Попередні оцінки ситуації уже провели фахівці ВООЗ, Міжнародної Федерації Червоного Хреста. Лист потреб в Представництво ООН направило міністерство МНС.

Повідомлення про допомогу ООН, які пройшли в деяких ЗМІ, Френсіа О’Доннелл назвав передчасними. Каже, що ще не зробили власої оцінки потреб і не вважають, що є потреба в негайній допомозі. Вважають, що Україна наразі справляється з бідою, іде допомога регіонам один від одного та з сусідніх країн.

Група експертів ООН працюватиме на Івано-Франківщині два дні. Відвідають Надвірнянський та Верховинський райони. Особливу увагу звертатимуть на ситуацію зі здоров”ям населення, якістю води, проблеми найбільш постраждалих сімей, вивчатимуть, як стихія вплинула на можливість людей повернутися до нормального життя, загрози хімічних, токсикологічних заражень, а також які запобіжні заходи, щоб така біда не повторилася в майбутньому.

old_editor, 08.08.2008 22:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини