Львівська залізниця відновила рух на 35 ділянках західного напрямку



Укравтодор, Львівська залізниця та Державний департамент з питань зв’язку продовжують ліквідовувати наслідки стихійного лиха, що сталося в результаті зливи в Івано-Франківській, Тернопільській, Львівській, Чернівецькій та Закарпатській областях. Вживаються всі необхідні заходи для відновлення руху транспортних засобів та доставки пошти.

Роботи з усунення наслідків руйнувань, розмивів, підтоплення, прибирання зсувного ґрунту, відновлення контактної мережі, земляного полотна та водопровідних споруд ведуться цілодобово. Із спадом води відновлюється рух на автомобільних дорогах і залізничних коліях.

Число працівників, які здійснюють відновлення пошкоджених автошляхів і залізничних колій, з кожним днем зростає: сьогодні на Західній Україні працюють вже понад 1600 працівників дорожнього господарства, 7,5 тисяч співробітників дистанцій колії, колійних машинних станцій та інших підрозділів Львівської залізниці та військовослужбовці Державної спеціальної служби транспорту.

Зі спадом води загальна масштабність наслідків стихійного лиха на Західній Україні зростає. На сьогодні орієнтовна вартість збитків, нанесених дорожньому господарству, вже зросла з 785 млн. грн. до 983 млн. грн.

За оперативними даними, на території Івано-Франківської, Чернівецької, Закарпатської та Вінницької областей станом на 31 липня відсутній проїзд на 133,9 кілометрах доріг. Проїзд по дорогам Тернопільщини відновлено повністю(29 липня проїзд був відсутній на 20 км доріг), проте 75 км доріг пошкоджені. Наслідки повені найкритичніші у Чернівецькій області: станом на ранок 31 липня пошкоджено майже 400 км доріг (нагадаємо, вчора виявлено пошкодженими 319 км доріг), повністю відсутній проїзд по 50 км доріг.

У той же час дорожники продовжують відновлювати мости, проїзд по яким був закритий у перші дні після повені. Станом на ранок 31 липня працівники дорожніх служб відновили рух по шести мостам у Вінницькій та по одному на Тернопільщині та Івано-Франківщині. Таким чином, нині відсутній проїзд по 36 зруйнованим мостам:у Закарпатській області – 2, Івано-Франківській – 16, Львівській – 4, Чернівецькій – 14. В аварійному стані знаходяться вже 86 мостових споруд (станом на 29 липня їх було 79): 7 – у Закарпатській області, 34 – в Івано-Франківській, 18 - у Львівській, 22 – в Чернівецькій, 4 – в Тернопільській, 1- у Вінницькій.

Докладають зусилля для ліквідації наслідків повені і зв’язківці: із 355 АТС, які вийшли з ладу, зараз не працює тільки 50 АТС. Станом на 7:30 ранку 31 липня відновлено зв’язок з понад 500 населеними пунктами (унаслідок стихійного лиха без зв’язку залишились 610 населених пунктів, нині порушений зв’язок лише з 94 населеними пунктами). Поштовикам вдалося доставити кореспонденцію на Івано-Франківщину, Закарпаття та Вінниччину, через сильно розмиті дороги і зливу у Чернівецькій області пошта досі не доставлена до 29 населених пунктів.

За результатами проведеної роботи працівниками Львівської залізниці станом на ранок 31 липня виконані роботи для відкриття руху на 35 ділянках.

На теперішній час повністю закритими для руху лишаються ще п’ять місць: 89-й км Старий Самбір-Стрілки (дільниця Львів-Сянки), 13-й км Коломия-Товмачик та 35-й км Товмачик-Делятин (дільниця Коломия-Делятин), 5-й км Долина-Вигода, 5-й км Завалля-Вашківці.

До робіт з ліквідації наслідків повені на залізничному транспорті залучено 24 думпкарні та 6 хопер-дозаторних вертушок і організована оперативна доставка ними інертних матеріалів з кар’єроуправлінь Укрзалізниці, а також 10 одиниць бульдозерної техніки, 2 струга та інша необхідна техніка. Кількість залізничників, які працюють над відновленням руху поїздів, щоденно складає приблизно 7500 тисяч осіб.

ДОВІДКА

28 липня при Мінтрансзв’язку створена Робоча група з ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося в результаті зливи в Івано-Франківській, Тернопільській, Львівській, Чернівецькій та Закарпатській областях. Відтак контролювати хід виконання організаційно-технічних заходів на транспортному комплексі, спрямованих на усунення наслідків стихійного лиха, будуть заступники Міністра транспорту та зв’язку України Володимир Бадагов (голова Робочої групи) та Катерина Фоменко, Генеральний директор Укрзалізниці Василь Мельничук, Голова Укравтодору Петро Кравчук, Голова Державної спеціальної служби транспорту Микола Мальков та Директор Департаменту безпеки у галузі Юрій Гержод.



Джерело:UA-reporter.com
old_editor, 01.08.2008 03:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини