Палійчук не хоче брати на себе відповідальність за роздачу матеріальної допомоги



Я не хочу брати на себе відповідальність за роздачу матеріальної допомоги постраждалим від стихії. Ми тільки координуємо цей процес. Кошти будуть у людей на рахунках, як цього вимагає Уряд”, – заявив 30 липня на прес-конференції з приводу рятувальних робіт голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук.

Микола Палійчук повідомив, що на засіданні Кабміну області вдалося захистити 1 мільярд 709 мільйонів гривень, а тих 60 мільйонів, які уже виділив уряд, ще у понеділок до кінця дня поступили в обласне казначейство і на рахунок облдержадміністрації. З них 2 мільйони 800 гривень уже виплачено людям як авансову допомогу.

Як зазначили на прес-конференції і Микола Палійчук, і голова облради Ігор Олійник, вони вірять у те, що проблем із надходженням в область коштів на подолання наслідків стихії не буде. Зокрема, керівники області навели приклад червневої стихії 2006 року, коли із так званих “захищених у Кабміні” тогочасною владою 137 мільйонів гривень, область отримала 32 мільйони і 5 мільйонів гривень субвенції. У 2007 році замість обіцяних на стихію 75 мільйонів гривень (в гірській Івано-Франківщині повені – явище звичне. – ЗІК.) “вдалося вибити” лише 7 мільйонів.

За словами Ігоря Олійника, важливо, аби люди, які опинилися у біді, не розчарувалися у владі, центральній, місцевій. Люди мають бути впевнені, що держава їм реально допоможе вибратися із тієї складної ситуації, коли втрачено хату, майно і навіть життя.

Джерело: ЗІК
old_editor, 31.07.2008 05:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини