Військовослужбовці розпочали відновлення мостів, знищених під час повені на Прикарпатті

Вчора, 29 липня, військовослужбовцями 703 інженерного полку Збройних Сил України розпочато роботи по встановленню тимчасового важкого механізованого мосту через річку Прут поблизу селища Іллінці Снятинсього району Івано-Франківської області. За словами заступника командира батальйону майора Валентина Клює, всі роботи будуть проведені протягом однієї доби. І вже сьогодні, о 14 годині дня по мості зможе пройти перша вантажівка. Це перший з кількох подібних мостів, які буде встановлено на місці зруйнованих стихією споруд.



Доречно зауважити, що колонна мостів здійснила 500 кілометровий марш з місця постійної дислокації міста Самбір Львівської області у рекордно короткий термін часу і без жодної поломки у дорозі. Мешканці Іллінців зустрічали військовослужбовців зі сльозами на очах, адже, як сказала одна з найстарших мешканок села бабця Марія – це перша реальна допомога, що прийшла сюди з часу повені.

Запуск моста дозволить розблокувати район, де мешкають понад 25 тисяч при карпатців. А технічні характеристики цієї споруди дозволяють витримувати перевезення вантажів до 60 тон. Отже, незабаром мешканці блокованих районів зможуть в повній мірі отримати допомогу, продукти харчування та медикаменти.

Офіцер західного інформаційного центру підполковник Тарас Грень
old_editor, 30.07.2008 13:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини