Руслана відвідала затоплені села та створила центр "SOS! 2008"

Співачка Руслана відвідала затоплені села Івано-Франківської області, які постраждали від повені.



Співачка організувала координаційний центр "Карпати. Повінь. SOS! 2008".

Запланований приїзд Руслани до Івано-Франківська в рамках всеукраїнського концертного туру співпав у часі зі стихійним лихом, що охопило цей регіон. Однак співачка не тільки не відмінила поїздку і провела концерт, а й присвятила більшість свого часу власному дослідженню ситуації.

“Я вважаю своїм громадським обов’язком висвітлювати надзвичайну ситуацію, що склалася зараз у зв’язку з повінню у 4х областях України, зокрема на Івано-Франківщині”.

„Вирушивши у затоплені села Івано-Франківщини команда Руслани побачила картини, що нагадують фрагменти з фільмів-катастроф” – зазначають в прес служби співачки.

В селі Нижнів річка Дністер, що зазвичай має поколіна води, розлилася на 3 км вшир, дороги залиті, мости завалені, будинки затоплені майже під дах, продукти у людей закінчуються...

Ще критичніша ситуація спостерігається в горах. Затоплено Верховинський район, в тому числі село Криворівня, в якому знімалися знамениті Тіні забутих предків Параджанова.

Зі слів очевидців-волонтерів, що працюють зараз в тій місцевості, про ситуацію високо в горах взагалі майже нічого не відомо. Вони лише бачили, як течією зносить згори вікна та двері.

Не менш катастрофічна ситуація спостерігається в Чернівецькій області, де затоплені Глибоцький район (4 села евакуйовано), Путильський район та Стороженецький район, в якому 2 села опинилися повністю ізольованими.

У воді опинився районний центр Галич, в безпосередній близькості від якого знаходиться, до речі, село, де мешкають родичі Руслани, Конюшки, Рогатинського району.

Проїхавши територіями стихійного лиха Івано-Франківської та Львівської областей, команда Руслани, на жаль, відмітила недостатність ресурсів та вжитих заходів збоку МНС і української армії на подолання ситуації.

“Катастрофічна ситуація, в якій опинилися тисячі людей, масштаб шкоди, що завдано регіону і небезпека, в якій досі залишаються цілі міста і села, вимагають негайних дій не тільки з боку влади і армії, але й усіх, хто може допомогти” – зазначає Руслана.

„Не маючи чіткого уявлення, чого саме потребують постраждалі, ми навздогад захопили з собою символічну допомогу у вигляді найнеобхідніших продуктів харчування та деяких медикаментів, які виявилися досить доречними, адже в селі була гостра недостача навіть елементарного, на кшталт хлібу та питної води” – додала співачка.

Переможниця Євробачення оголосила про організацію координаційного центру під гаслом “Карпати. Повінь. SOS! 2008”. Метою центру є збір і висвітлення чіткої інформації про постраждалі села, їх місцезнаходження та конкретні родини. Крок перший – екстренна допомога – негайний збір та доставка гуманітарної допомоги. Крок другий – оперативне створення спеціального рахунку для збору коштів на допомогу у відновленні будинків постраждалих, що залишилися без даху над головою.

Ви можете допомогти, перерахувавши гроші на спеціальний рахунок, реквізити якого будуть оголошені найближчими днями. Бізнесмени можуть зібрати гуманітарну допомогу і відправити її в села, що цього потребують. Є гостра потреба також у забезпеченні гелікоптерів для порятунку ізольованих високогірних місцевостей.

Протягом цих днів співачка зв’язалась телефоном зі своїми колегами – відомими і впливовими особами шоу-бізнесу і спорту, закликавши їх зробити свій грошовий або організаційний внесок для допомоги постраждалим.

На заклик Руслани вже відгукнулись: Віталій Кличко, Лілія Підкопаєва, Наталя Могилевська, Ірина Білик, Ані Лорак, Андрій Данилко, Валерій Харчишин, Сашко Положинський. Ініціативу Руслани погодились підтримати провідні медіа України.

Як повідомляє прес-служба Руслани, співачка співпрацює на прямому контакті з губернатором Івано-Франківської області, а також керівництвом Львівської області. Вже завтра на сайті співачки можна буде знайти більш детальну інформацію про координати постраждалих.

Фото та інформація: прес-служба Руслани
old_editor, 29.07.2008 02:01



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини