Юлія Тимошенко пропонує у вівторок-середу скликати позачергову сесію парламенту

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко проситиме Голову Верховної Ради України Арсенія Яценюка вже найближчого вівторка чи середи скликати позачергову сесію парламенту. Про це вона повідомила під час наради урядової комісії та оперативного штабу з питань ліквідації наслідків повені у західних областях, яка проходила в Івано-Франківську.

Юлія Тимошенко наголосила, що для компенсації збитків потерпілим від повені мешканцям необхідно перерозподілити кошти з різних статей бюджету. „30-40 тисяч родин сьогодні потребують фінансової допомоги на відновлення своїх господарств”, - відзначила Прем’єр-міністр України. На переконання Глави Уряду, вже завтра Бюджетний комітет Верховної Ради може розглянути це питання на своєму засіданні, а у вівторок-середу необхідно скликати позачергову сесію парламенту та розглянути питання щодо внесення змін до Державного бюджету на 2008 рік для фінансування заходів з ліквідації наслідків. „Часу у нас немає, у нас є лише кілька місяців для проведення відновлювальних робіт”, - відзначила Юлія Тимошенко.

Окрім того, за словам керівника Уряду, потрібно виділити серйозні кошти „Укравтодору” та Міністерству з питань надзвичайних ситуацій для відновлення дамб, мостів та автошляхів. „Я переконана, що це є беззаперечним аргументом для скликання позачергової сесії Верховної Ради”, - наголосила Прем’єр-міністр.

Управління у зв'язках із ЗМІ Секретаріату Кабінету Міністрів України
old_editor, 28.07.2008 04:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини