Президент вимагає ефективної роботи з ліквідації наслідків стихії в західних областях

Про це Президент заявив під час наради оперативного штабу, який веде ліквідаційні роботи, в Івано-Франківську. «Ми повинні продемонструвати велику згуртованість, взаємну підтримку, системність наших дій», - сказав Віктор Ющенко.

«Уряд має розглянути пропозиції 5 областей і відповідно діяти стосовно того, що ми можемо робити у рамках чинного бюджету, що слід включити до змін до бюджету», - сказав Глава держави.

Президент поставив завдання одразу після рятувальних робіт, які вже на сьогодні практично завершуються, розпочати відновлювальні роботи - відбудову доріг, мостів, дамб, берегоукріплення. «Частину відновлювальних робіт я просив би розпочати вже сьогодні. Результати мають бути вже за місяць», - сказав він.

Віктор Ющенко звернувся до представників ділових кіл України стосовно надання благодійної допомоги потерпілим. «Це буде оцінено нацією, державою», - переконаний Президент.



Під час наради він наголосив на тому, що масштаби наслідків стихії могли бути меншими. «Якби ми краще були готові до цього лиха, воно б не принесло таких втрат, як нині», - сказав Президент. Він вважає, що державна політика запобігання та захисту від стихійних лих має бути переглянута та удосконалена. Зокрема, йдеться про будівництво захисних споруд, укріплення берегів тощо.

Перед нарадою Президент відвідав 4 села на Івано-Франківщині, щоб на власні очі побачити наслідки стихії - повідомляє прес-служба глави держави.

old_editor, 28.07.2008 04:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини