На Прикарпатті підтоплено близько 900 житлових будинків. Міністр МНС Володимир Шандра вилетів на Івано-Франківщину

В період з 23 по 25 липня на території Богородчанського, Верховинського, Долинського, Косівського, Коломийського, Надвірнянського, Снятинського, Рожнятівського, Тлумацького районів та Яремчанської міської ради сильні зливові дощі призвели до різкого підйому рівнів води в гірських ріках басейнів Прута і Дністра.

Паводковими водами підтоплено 980 господарських споруд та 863 житлових будинків, з яких відселено близько 300 чоловік, 34,8 га сільськогосподарських угідь, розмито 7920 м берегів та берегоукріплень річок.

В районах на окремих ділянках розмито та підтоплено 29 км автошляхів місцевого значення, пошкоджено та підмито 24 автомобільні та 30 пішохідних мостів. Через замуленість води не працюють водозабірні станції м. Калуш та м. Надвірна.

Без електропостачання залишилось 43 населених пункти, в 10 районах області без телефонного зв'язку залишилось 96 населених пунктів.

Для надання допомоги населенню та на відновлювальних роботах було залучено 145 чоловік та 59 од. техніки аварійно-ремонтних бригад установ та відомств (ВАТ "Прикарпаттяобленерго", служби автомобільних доріг, облводгоспу, комунальних служб), в тому числі від МНС 75 чол. особового складу та 25 од. техніки підрозділів Головного управління МНС в Івано-Франківській області.

Зранку 25-го липня на Івано-Франківщину вилетів Міністр МНС Володимир Шандра з оперативною групою Міністерства, який відвідає найбільш постраждалі від стихії населені пункти.



Прес-служба МНС
old_editor, 25.07.2008 14:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини