В Долині планують встановити пам'ятник кардиналу Любачівському

Під час зустрічі Глави Української Греко-Католицької Церкви Любомира Гузара з міським головою Долини Володимиром Гараздом розглянуто можливість встановлення пам’ятника кардиналу Мирославу-Івану Любачівському, уродженцю Долини.

За інформацією кореспондента IA MALAKAVA, закладення та освячення наріжного каменя пам’ятника відбудеться під час Бойківського фестивалю та Дня міста, що проходитимуть 12-14 вересня.

Довідка: Мирослав-Іван Любачівський навчався в українській греко-католицькій богословській академії у Львові, в Біблійному інституті у Римі, в Григоріанському університеті, студіював медицину в Королівському Італійському університеті в Римі. У 1938 році у Львові прийняв ієрейські свячення з рук митрополита Андрея Шептицького в каплиці катедрального собору св. Юра. Велику частину життя кардинал провів у США, однак після проголошення незалежності повернувся в Україну.

У зв'язку з поганим станом здоров'я Мирослава Любачівського, Синод Єпископів обрав владику Любомира Гузара єпископом-помічником глави УГКЦ, а після смерті Любачівського — його наступником.
old_editor, 23.07.2008 14:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини