Державну частку «Західенерго» продавати не будуть. Поки що

Президент України Віктор Ющенко указом від 21 липня повторно припинив дію постанови Кабінету Міністрів України від 19 березня 2008 року №196 «Про передачу Фондові державного майна пакетів акцій відкритих акціонерних товариств», а також дію розпорядження Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2008 року №367-р «Про затвердження переліків господарських товариств і холдингових компаній, державні пакети акцій (частки) яких підлягають продажу, державних підприємств, холдингових компаній і відкритих акціонерних товариств, які підлягають підготовці до продажу в 2008 році» (зі змінами, внесеними розпорядженням від 19 березня 2008 року №478-р) в частині включення до переліку господарських товариств і холдингових компаній, державні пакети акцій (частки) яких підлягають продажу в 2008 році (додаток 1), пакетів акцій відкритих акціонерних товариств «Дніпроенерго», «Донбасенерго», «Західенерго», «Державна енергогенеруюча компанія «Центренерго», - повідомляє кореспондент IA MALAKAVA.

Одночасно Президент України направив до Конституційного суду подання з проханням розглянути відповідне розпорядження Кабміну №196 від 19 березня ц.р. на предмет відповідності Основному закону.

Довідка: ВАТ "Західенерго" є одним із провідних українських виробників електроенергії та тепла. Електроенергія, вироблена компанією, постачається українським споживачам та на експорт до країн Європи.

До складу товариства також входять Бурштинська ТЕС, Ладижинська ТЕС та Добротвірська ТЕС а також сервісні підприємства Галременерго, Львівенерго- спецремонт, Львівенергоавтотранс, Західенергопостач.

З 01.07.2002 року Бурштинська ТЕС успішно працює в "острові Бурштинської ТЕС", в об’єднаній європейській енергосистемі UCTE\CENTREL забезпечуючи покриття власного споживання острова та передачу на експорт 500 Мвт енергії. Острів, який утворює Бурштинська ТЕС разом з мережею, що прилягає до неї, охоплює територію площею 27 тис. кв. км. з населенням чисельністю близько 3 млн. осіб.

ВАТ "Західенерго" - п'ята за величиною енергогенеруюча компанія України з встановленою потужністю 4707,5 МВт, що складає біля 9% від загальної потужності електроенергетики України. За обсягами виробництва електричної енергії ВАТ "Західенерго" займає одне з чільних місць серед теплових енергогенеруючих компаній.
old_editor, 22.07.2008 02:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини