Міжнародний фестиваль етнічної музики та лендарту «Шешори-2008»





З 12 по 14 липня в маленькому селі Воробіївка Вінницької області відбувався фестиваль етнічної музики та лендарту «Шешори Подільскі. Багатоголосся».



Цьогорічний фестиваль став наймасштабнішим за всі шість років існування «Шешор».



Близько 50 тисяч гостей фестивалю танцювали під музику колективів з України та Європи, вчилися гончарству, розпису по склу та мистецтву створювати ляльки-мотанки, співали пісні, водили хороводи, милувалися об’єктами ленд-арту, купляли сувеніри та етнічну одежу, дивилися вистави та кінофільми.



12-14 на Вінниччині вдруге пройшов фестиваль «Шешори Подільські», хоча в історії фестивалю цей рік – вже шостий.



Перші чотири роки фестиваль «Шешори» відбувався у карпатському однойменному селищі, а потім керівництво вирішило змінити концепцію і зробити фестиваль пересувним.



В Шешорах збереглися гуцульські мелодії, традиції і ремесла — різьбярство, ткацтво та ліжникарство, гостинні місцеві жителі із задоволенням знайомлять з ними гостей.



Нагадаємо що попередні "Шешори" проходили в с. Ше́шори Косівського району Івано-Франківської області, а останні два роки фестиваль підтвердив свій статус мандруючого і пройшов на мальовничій галявині поблизу с. Воробіївка Вінницької області.







































































































Джерела: LiveJournal sheshory, http://www.flickr.com, www.narod.i.ua, , www.flickr.com
old_editor, 20.07.2008 20:29



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини