Вибух в Болехівській лікарні (оновлено)

Як уже повідомлялось, сьогодні об 11.30 стався вибух газу в підвалі терапевтичного відділення Болехівської міської лікарні. В результаті вибуху загинуло двоє та травмовано вісім осіб. В Болехів одразу прибули голова облдержадміністрації Микола Палійчук, голова обласної ради Ігор Олійник та прокурор Івано-Франківської області Микола Гошовський.

Фінансовому управлінню та управлінню соціального захисту облдержадміністрації доручено підготувати документи на виділення двом сім’ям загиблих матеріальної допомоги на поховання.

Заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Володимир Паламарчук повідомив, що за попередніми даними причиною вибуху є витік газу з труби, яка проходила в землі на відстані 3 метрів від фундаменту терапевтичного відділення. Як результат, в підвальному приміщенні накопичилась надмірна концентрація газу через що й стався вибух.

Вибухом повністю пошкоджено перший поверх лікарні - вибухова хвиля зруйнувала перекриття й підлогу двох кімнат, євровікна й двері ударна хвиля викинула на відстань 15-20 метрів від приміщення, з’явились тріщини в несучих конструкціях будівлі

Для ліквідації наслідків вибуху було задіяно 109 чоловік особового складу працівників МНС із Івано-Франківська та Болехова та 28 одиниць рятувальної техніки, в тому числі пожежні машини, спецмашини газового господарства, два екскаватори. Станом на 18.00 усі ліквідаційні роботи завершено. Рятувальники розібрали завали, перевіривши чи немає під ними людей, та приступили до відновлювальних робіт по ремонту приміщення.



За матеріалами прес-служби голови ІФ ОДА
old_editor, 12.07.2008 02:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини