Віктор Анушкевичус: До СС «Галичина» йшли люди, аби отримати зброю і вишкіл для подальшої боротьби за власну державу

Як повідомила прес-служба міського голови, Віктор Анушкевичус переконаний, що будівництво Меморіального комплексу і пам'ятника Степану Бандері буде завершено до 1 січня

Про це міський голова повідомив у інтерв'ю російському телеканалу REN-TV. Також мер зауважив, що дискусій навколо теми «Чи бути пам'ятнику Бандері у місті» не було. Суперечки точилися, щодо місця його спорудження. Більшість мешканців міста висловилися за будівництво пам'ятника на Європейській площі. Відтак, будівництво розпочалось і в бюджеті міста на нього вже закладені 8,5 млн гривень. Проте, Віктор Анушкевичус переконаний, що не всі ці кошти будуть витрачені, оскільки іванофранківці активно збирають гроші на будівництво пам'ятника провідникові нації . Для цього на спеціальний рахунок, за останньою інформацією, вже переказано понад 140 тисяч гривень.

Також мер наголосив, що негативно ставиться до втручання російського МЗС у внутрішні проблеми українців. На його думку, дискусії, щодо СС «Галичина», наразі, відбуваються не лише в Росії. Втім, сам він глибоко переконаний, що «…туди йшли люди, аби отримати зброю і вишкіл для подальшої боротьби за власну державу». Водночас, Віктор Анушкевичус зауважив, що «…і в Росії є люди, які панічно бояться правди та історичної справедливості». Відтак, постать Бандери, каже мер, спотворена ще за радянської доби. Насправді ж це була людина «…криштальної чистоти, яка жила і працювала з Україною в серці».

Натомість мер міста висловив своє обурення тим, що Сталіна у Росії деякі сили вважають великим росіянином. Віктор Андрюсович переконаний, що це є «…абсурдом, коли такої почесті отримує особа, яка знищила мільйони людей».
old_editor, 10.07.2008 14:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини