Христину Антонійчук з Коломиї нещодавно було визнано секс-символом українського жіночого тенісу

За останні декілька років великий теніс в Україні набув широкої популярності. У спортивних повідомленнях зі світових кортів регулярно йде мова, скажімо, про наших сестер Бондаренко, які цього року встигли здивувати світову спільноту сенсаційною перемогою у парному розряді на Відкритому чемпіонаті Австралії. Ще з десяток тенісисток регулярно беруть участь у турнірах серії WTA. Серед них і 17-річна Христина Антонійчук з Коломиї, яку нещодавно було визнано секс-символом українського жіночого тенісу… Такий неофіційний титул коломиянка виборола в опитуванні «Хто є секс-символом українського жіночого тенісу?», що проводився популярним сайтом tennisport.com.ua. Результати його виявилися досить незвичними. Перше місце посіла прикарпатська тенісистка Христина Антонійчук, за яку проголосувало трохи більше 25% респондентів. Друге місце у першої ракетки України 23-річної Олени Бондаренко. Вона відстала від лідера менше, ніж на 1%. Третє місце зайняла 21-річна львів'янка Катерина Авдієнко з 13%.

Юніорські титули

Молода і перспективна Христина Антонійчук вперше гучно заявила про себе три роки тому перемогою на юніорському турнірі в США «Prince cup 2005», що проходив у місті Кі Біскейн. Там на той час 15-річна тенісистка здобула перемогу як в одиночному, так і в парному розрядах. У фіналі одиночного розряду Христина впевнено перемогла росіянку Родіонову – 6:4, 7:5. У тому ж році вона доходила до фіналів і була переможцем трьох юнацьких турнірів першої та другої категорії, а також брала участь у турнірах Великого Шолому (юніори). Такі результати дозволили нашій тенісистці посісти найвище рейтингове місце у світі серед юніорів – 6-те. Одразу за цим спортсменка перейшла у професійний теніс.

За крок до перемоги

Вже у наступному році Антонійчук стала переможцем першого для себе дорослого турніру ITF з призовим фондом у 25 тис. дол., що проводився у Дніпропетровську. Паралельно вона виступала і в юніорських турнірах, зокрема у березні 2006-го перемогла на двох турнірах у Таїланді та Філіппінах. У цьому ж році вона стала фіналісткою юнацького Уімблдонського турніру в парному розряді. У парі з румунською тенісисткою Александрою Дулгеру пробилася у фінал. Проте у вирішальному матчі українсько-румунський дует, «сіяний» на турнірі першим, зустрічався з другою парою змагань – росіянками Алісою Клєйбановою та Анастасією Павлюченковою. Росіянки впевнено провели фінальний поєдинок, практично не залишивши суперницям шансів на успіх, – 6:1, 6:2.

Майбутня зміна

Наразі Христина Антонійчук мешкає в Дніпропетровську та тренується там під керівництвом знаного українського фахівця Дмитра Мазура. У поточному рейтингу Федерації тенісу України вона посідає 11-ту позицію, а у світовому входить до кращих 400 тенісисток світу (найкращий рейтинг – 358 місце у травні 2007-го року). Вже зараз наставники української тенісної збірної бачать у Христині Антонійчук майбутнього лідера, адже у свої 17 років вона досягла чималих результатів – рівних у змаганнях серед юніорів у світі їй практично немає. Поступово уродженка Коломиї адаптується і на «дорослих» турнірах ITF. А неофіційний титул секс-символу українського тенісу, звісно ж, мав би додати нашій спортсменці натхнення та своєрідного поштовху для сходження у найближчому майбутньому до когорти найкращих тенісисток світу.



Андрій МЕНІВ

"Галицький кореспондент", № 25, 03.07.2008
old_editor, 04.07.2008 14:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини