Дерибан триває? Майже за Булгаковим: франківських депутатів псує «земельне питання»?

Воістину чудеса творяться із івано-франківською землею. В обласному центрі поряд із будинком по вулиці Гетьмана Мазепи, № 165 будується житловий будинок. Збудовано вже кілька поверхів. Згідно з чинним законодавством початку будівництва передує процедура прийняття рішень щодо відведення земельної ділянки під будівництво. Ця процедура, як відомо, триває як мінімум дві сесії.

Тому детальне вивчення матеріалів, по яких Івано-Франківський міськвиконком, що відбувся 24‑25 червня, прийняв позитивне рішеня та виніс на розгляд чергової сесії міської ради, здивував нас в частині погодження матеріалів місця розташування земельних ділянок, де серед інших (також місцями надзвичайно «цікавих» питань), є пункт щодо такого погодження одному із підприємств «земельної ділянки площею 0,49 гектара для будівництва багатоквартирного житлового будинку з гуртожитками для медичного училища та приміщення громадського призначення за рахунок земель Івано-Франківського базового медичного училища — 0,08 га, та в Українського науково‑дослідного інституту гірського лісівництва ім. П. С. Пастернака — 0,41 га, за їх згодою…» (це цитата із проекту рішення міськради, яка повинна відбутися 8 липня 2008 року). Мова тут йде про саме ту ділянку, по вул. Гетьмана Мазепи, 165, де повним ходом вже йде будівництво! В порушення чинного законодавства та процедури виділення землі, як нам видається.

Особливо «пікантним» в цій історії є те, що будівництво йде «під носом» у «великого поборника інтересів громади Івано-Франківська», який чи не найбільше переймається саме земельними питаннями, депутата міськради Володимира Стасюка. Мало того, що ці сумнівні дії відбуваються, як ми вже сказали, в нього «під носом», та ще й, як твердить цитований проект рішення міськради, «за згодою», очевидно його ж (директора медучилища Володимира Стасюка). Чи не приклад це в підтвердження біблійної притчі про того, хто бачить тріску в чужому оці, не помічаючи колоди в своєму? Розслідування про це та про те, чи затвердить міськрада незаконне будівництво, читайте в наступному «Репортері».

"Репортер", 03.07.2008р.
old_editor, 04.07.2008 03:31



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини