У Станіславі відкрили пам'ятник Тризубому Стасу

Сьогодні на кладовищі Дем’янів Лаз, що під Івано-Франківськом (до 1962 - Станіслав - М.І.), відкрили і освятили пам’ятник українському барду, письменнику та громадському діячеві Тризубому Стасу (Станіславу Щербатих) на його могилі. Відбулась громадська панахида.

Як передає кореспондент УНІАН, о 19.00 в обласній філармонії відбудуться заходи пам’яті митця, в яких візьмуть участь відомі івано-франківські барди Зоя СЛОБОДЯН, Левко БОНДАР, Леся СОБОЛЕВСЬКА, Костянтин ФЕДОРІВ, Стефко ОРЕБЕЦЬ, Остап ФЕДОРИШИН з театру “Не журись” з міста Львова, кияни Сергій МОРОЗ, Ігор ЯКУБОВСЬКИЙ, Ігор ЖУК, Олександр СМИК з Рівного, Василь ВРУБЛЕВСЬКИЙ, Ірина та Володимир ШИНКАРУКИ з Житомира та інші. На вечорі пам’яті буде продемонстровано кінострічку про Тризубого Стаса “Тепер я в пісні. Я – живий!” – спогади його дружини Марії, друзів, невелика частина пісенних текстів Стаса із книги “Історія України в гумористичній авторській пісні”.

Очікується, що у вечорі візьмуть участь народні депутати України Володимир ФІЛЕНКО, Михайло КОСІВ та Зіновій ШКУТЯК.

Довідка: С.Щербатих - автор роману іронічної фантастики “Нічийна земля” (виданий в 1998 р.) та збірки пісень “Я повертаюсь”. Помер С.Щербатих 29 січня 2007 року – за рік до свого 60-ліття. Похований на кладовищі в Дем’яновому Лазі в Івано-Франківську. За словами Тризубого Стаса, він завжди мав три “зуби”: один “зуб” на КПРС, другий – на комсомол, третій – на “профсоюз”.
old_editor, 29.06.2008 04:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини