На горизонті знову вибори…

Минулого вівторка на Прикарпатті перебував нардеп від БЮТ та голова обласної організації ВО «Батьківщина» Дмитро Шлемко, який під час прес-конференції наголосив, що не варто так би мовити розслаблятися, бо незабаром нас усіх очікують нові дочасні вибори. Народний депутат прогнозує дострокові вибори до парламенту в кінці листопада – на початку грудня 2008 р. За його прогнозами, у жовтні, коли протягом 30 днів не буде широкої коаліції, розпочнеться підготовка до дострокових виборів і сам виборчий процес.

За його словами, Верховна Рада знову у патовій ситуації, коли задекларована помаранчева коаліція не працює, а коаліція іншого формату наразі з об’єктивних причин неможлива. «Президент, маючи рейтинг 6,2%, може своїм Указом сформувати широку коаліцію. Проте ми впевнені, що цього не станеться», – сказав Дмитро Шлемко. Хоча, нардеп тут же обмовився про свою обізнаність про політичні домовленості напередодні минулих виборів між Президентом та Партією регіонів і Рінатом Ахметовим.

Вони, на думку Дмитра Шлемка, полягали в тому, щоб у травні поточного року мала бути сформована широка коаліція. Але в такому варіанті істотною завадою є уряд Тимошенко. Тому Секретаріат Президента під керівництвом Балоги реалізовує інший план. Зокрема, минулої п’ятниці, 20 червня, Партія регіонів подала подання про заслухання звіту Кабміну і, ймовірно, Уряду буде оголошена недовіра.

Нардеп Дмитро Шлемко стверджує, що Президент бачить прем’єр-міністром Балогу, який працюватиме над іміджем Віктора Ющенка на другий президентський термін. Головою Верховної Ради стане Янукович, якому ця посада дістанеться в обмін на підтримку Віктора Ющенка на наступних президентських виборах на сході України. Однак, мовляв, Віктора Януковича такий сцен».

Віктор Ющенко наразі явно не хоче бачити Юлію Тимошенко керівником уряду, бо, реалії є такими, що завтра вона – реальний претендент на президентське крісло. Нардеп Шлемко зазначив, що Президент ветує усі антиінфляційні закони Уряду Юлії Тимошенко. Мовляв, 30 мільярдів цьогорічних надходжень до державного бюджету йому мало, треба 40.

На запитання представників ЗМІ, чи не є це платою Юлії Володимирівні за одіозний закон про Кабмін, за який вона свого часу проголосувала, наперекір партнерам з «Нашої України», Дмитро Шлемко зазначив: «Це був наш мужній поступок у 2004 році. Ми проголосувати за цей закон, продемонструвавши свою відкритість. Це свого роду розплата. Кабмін безправний, він підпорядкований усім, навіть РНБО».

Еля Віжин

Станіславська газета № 25 (27) від 26 червня 2008 року
old_editor, 26.06.2008 04:40



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини