З 1 липня мешканці Івано-Франківська платитимуть за вивіз сміття окремо від квартплати

З 1 липня іванофранківці платитимуть окремо від квартплати за вивіз сміття. Про це ZAXID.NET повідомив голова правління ВАТ "АТП 09-28" Богдан Тимочко.

Досі тариф за вивіз та захоронення твердих побутових відходів був включений у квартплату. Проте, потреба його збільшення, як зазначив Богдан Тимочко, не завжди сприймалась мешканцями міста позитивно. Натомість збільшення тарифу за вивіз сміття, на його думку, іванофранківці сприймуть із розумінням. Адже останнім часом стрімко ростуть ціни на пальне, а перевозити сміття зі збитками ніхто не буде. Відтак, виконком прийняв відповідне рішення, і вже з 1 липня мешканці платитимуть окремо квартплату і окремо тариф за перевезення ТПВ.

Проте, збільшення цього тарифу, міськвиконком поки не розглядав. За словами начальника УЖКГ Петра Косюка, процедура збільшення тарифу за перевезення і захоронення ТПВ надто довготривала. Потрібно зробити економічне обґрунтування, провести громадські слухання і винести проект відповідного рішення на виконком. Водночас, пальне росте у ціні надто швидко. Тому, за його словами, перевізникам щонайменше місяць доведеться працювати зі збитками, бо на наступному засіданні виконкому це питання, можливо, розглянуть.

Наразі у місті працює чотири перевізники, котрі здійснюють збір і захоронення ТПВ. Торік вони вивезли з міста 420 кубометрів сміття. З початку цього року - 192 куб. м. Щороку кількість відходів збільшується на 10-15%.

old_editor, 26.06.2008 04:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини