«Газ України» припиняє газопостачання Івано-Франківському теплокомуненерго

Дочірня компанія «Газ України» доручила Державній інспекції з енергозбереження відключити від газопостачання і опломбувати запорну апаратуру ряду котелень 19 підприємств ТКЕ Вінницької, Донецької, Закарпатської, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Луганської, Львівської, Чернігівської областей і Севастополя. Про це повідомила прес-служба компанії.

Таке рішення ухвалено через значну заборгованість перед компанією цих теплопостачальних підприємств, які не забезпечили виконання власних договірних зобов’язань щодо стовідсоткових розрахунків за спожитий газ.

«Газ України» звертає увагу на те, що накопичення підприємствами ПЕК заборгованості за імпортований природний газ (саме він поставляється для підприємств ТКЕ) загрожує зривом підготовки до нового опалювального сезону, робить неможливою закупівлю НАК «Нафтогаз України» природного газу і закачування його в підземні сховища.

Компанія підкреслює, що підприємства ТКЕ повинні терміново забезпечити стовідсоткові розрахунки за газ, спожитий з 01.10.2007 р. Інакше теплопостачальні підприємства-боржники будуть повністю відключені від газоспоживання, а угоди щодо постачання газу на подальший період укладати з ними не будуть.
old_editor, 24.06.2008 17:49



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини