«Світло і тінь»: Lama вже не та

В своєму новому альбомі «Світло і тінь» українська поп-діва Lama розповіла про любовні проблеми, які вочевидь турбують співачку Наталку Дзеньків.

До сліз доводять слова «Я є не мама тобі, не мама. Я ненадовго, не назавжди. Ти вже не дитя. Come baby, я твоя!» Тут, в неймовірно беззмістовній пісні про тяжке кохання жінки з просунутими материнськими інстинктами до нерішучого чоловіка, Наталя Дзеньків доходить аж до скрімів, що, звісно, надто незвично для поп-колективу.

І що вже геть незвично – Lama – це гурт, а не співачка. І гурт цей – не складається із голих частин тіла, виставлених напоказ в телеекрані, це справжній «живий» колектив, який і співає наживо.

До того ж, аранжування альбому дійсно виконано на рівні, Віталій Телезін, який займається Ламою, працює і з «Океанами Ельзи», і з російськими «Братьями Грим», «Ляписами» і багатьма іншими, так що тут зауважень бути й не може.

«Моя задача як керівника процесу на студії – керуватися найбільшими технологічними досягненнями, – каже Віталій Телезин, – а як автора музики – довірити свої емоції технічним пристроям. Гадаю, що з обома задачами ми впоралися цілком достойно.

З часу виходу попереднього альбому «Мені так треба» пройшло вже досить багато часу і від Лами чекали нового кружальця з нетерпінням усі. З тих часів, у Лами встигло з’явитися кілька сайтів, велика армія прихильників, концерти навіть на Луганських майданчиках, наприкінці 2007-го Lama виборола звання Best Ukrainian Act за версією MTV Music Awards, зробила саундтрек до українського фільму «Сафо», зняла кілька відеоробіт, здавалось би, усе стало так, «Як треба», лишалося тільки награти і записати новий матеріал.

Що ж, хоч Lama співає «Я вже зовсім не та, в мене зараз інше життя», в музичному плані – «Світло і тінь» часто перегукується із «Мені так треба», в текстах простежується також певна наслідковість. Можна казати, що «Світло і тінь» – це таке-собі продовження попереднього альбому. Вдале продовження.

«Світло і Тінь» – це доросліший альбом, наповнений радістю, переживаннями, великим почуттям. В ньому я набагато більше виражена як автор, – каже Наталя Дзеньків, – Авторство слів і музики кількох пісень належить мені. Крім того в ньому значно відчутніший вплив музикантів, які наживо зіграли всі партії під час запису. Багато пісень вже добре обкатані на концертах, ми уважно слідкували за реакцією публіки і наших сердець. Для нас це найважливіший цензор».

До речі, в більшості пісень звучить Київський Філармонійний оркестр, що додає музиці неабиякого шарму.

У древній міфології Lama – це добра богиня-захисниця, і покровителька, яку на малюнках змальовували окриленою людиною. Вважається, що Lama є у кожної живої істоти, адже це носій особи. Послухайте альбом, може і у вас є часточка Лами?

Трек-лист:

1. Intro

2. Світло и Тінь

3. Не мама

4. Я не та

5. Знаєш як болить

6. Нема

7. З джерела

8. Забудь усе

9. Тобі одному

10. В океані

11. Танець

12. Світ мрій

Богдан Логвиненко

Джерело: Сумно
old_editor, 09.06.2008 19:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини