Андрухович, Капранови та "Гайдамаки" зустрінуться на фесті "УНІЖ"

27–29 червня в селі Уніж, Городенківського району, Івано-Франківської області вперше пройде фестиваль «УНІЖ», — повідомляє сайт "Сумно". В Уніжі вже розпочате будівництво Кузні — центру молодіжного руху для тих, хто хоче і може реалізовувати потужні українські проекти. Першою масовою подією Кузні стане фестиваль «Уніж».

У фестивалі беруть участь: "Гайдамаки" (Київ), "Перкалаба" (Івано-Франківськ), "Оt Vinta" та "Бреm Сtокер" (Рівне), "Пропала Грамота" (Кам’янець-Подільський), "Тінь Сонця" (Київ), "Королівські Зайці" (Львів), "Абздольц" (Київ), "Ті що падають вгору" (Київ), "Роллік'с" (Херсон), "Мандариновий Рай" (Черкаси), "Рура" (Івано-Франківськ), "Факультет" (Дніпродзержинськ), "Хорта" (Запоріжжя), "Мар-Тові" (Вінниця), "Sмарагда" (Київ), а також Лірник Сашко.

Тут також проходитимуть дискусійні клуби, зокрема, щодо сучасної української літератури за участю Юрія Андруховича та братів Капранових, а також майстерні — з ковальства і гончарства, під час яких виготовлятиметься начиння для Кузні, і декілька інтерактивних майстерень з малювання.

Спеціальна подія фестивалю — майстерня з анімації під керівництвом відомого українського режисера Степана Коваля, автор фільмів «Йшов трамвай №9» та «Злидні», під час якої буде створено анімаційний ролик про Уніж.

Кошти, зібрані зі вхідних квитків на фестиваль, підуть на подальшу розбудову Кузні.
old_editor, 02.06.2008 18:22



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини