Прикарпатські спортсмени до Олімпійських ігор у Пекині готові

З метою реалізації постанови Кабінету Міністрів України «Про заходи щодо підготовки та участі спортсменів України у ХХ Зимових та ХХІХ Літніх Олімпійських, у ІХ Зимових і ХІІІ Літніх Параолімпійських іграх, Дефолімпійських іграх, Всесвітніх Універсіадах, Чемпіонатах Світу та Європи» затверджено план організаційно-практичних заходів щодо підготовки та участі спортсменів міста у ХХІХ Літніх Олімпійських Іграх у Пекіні.

Велику увагу керівництва та відповідних служб міста приділяється підготовці спортивного резерву. На сьогоднішній день функціонує 15 дитячо-юнацьких спортивних шкіл, три з яких є спеціалізованими олімпійського резерву:

- СДЮШОР з гімнастики №1 (управління освіти і науки міськвиконкому);

-СДЮШОР з легкої атлетики і боксу (ФСТ «Україна»);

- СДЮШОР з футболу («Прикарпаття», ФСК «Прикарпаття»).

Навчально-тренувальний процес проводять 252 тренери-викладачі. В школах займаються 6 тис. 200 учнів, що становить 25% від загальної кількості учнівської молоді міста. Середній показник по Україні становить 13%.

До складу збірних команд України з олімпійських видів спорту входять 14 вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл міста. Здійснюється відповідна робота з розвитку пріоритетних видів спорту, створені умови для здійснення навчально-тренувального процесу, участі спортсменів і збірних команд міста у Міжнародних та Всеукраїнських змаганнях. Надається фінансова допомога провідним спортсменам міста , членам збірних команд України (в сумі 60 тис. грн.), а саме Дарії Згобі (спортивна гімнастика), Нелі Непорадній, Ірині Шепетюк, , Роману Туркалевичу, Ігорові Гелетію (легка атлетика), Олександру Ісакову (плавання), Юрію Неплюєву(бокс), а також провідним спортивним клубам міста з олімпійських видів спорту (1 млн. грн. у 2008 році). Збільшилось фінансування на проведення спортивних заходів з 340 тис. у 2007 році до 900 тис. грн. у 2008 році.

На сьогоднішній день вирішено питання стосовно забезпечення житлом Заслуженого Майстра спорту, триразового чемпіона Європи Василя Федоришина (вільна боротьба) та Романа Месика (багатоборство серед параолімпійців). Вирішується питання щодо покращення побутових умов членів збірних команд України та їх тренерів – Ірини Шепетюк та Романа Бублика (легка атлетика), Олександра Ісакова(плавання); Оксани Крижанівської – Заслуженого тренера України зі спортивної гімнастики. 32 вихованці міста захищають честь нашої держави на міжнародних змаганнях. П’ять спортсменів нашого міста - Дарія Згоба (спортивна гімнастика), Василь Федоришин (вільна боротьба), Тетяна Ляхович та Ірина Шепетюк (легка атлетика) а також Олександр Ісаков (плавання) -вибороли ліцензії на участь у ХХІХ літніх Олімпійських іграх в Пекіні.

Ще чотири спортсмени міста виборюють це право, серед них : Неля Непорадна, Христина Стуй, Роман Бублик (легка атлетика) та Тарас Магмет (кульова стрільба).

Виконуючи міську «Програму розвитку фізичної культури і спорту на період 2007- 2011 роки», рішенням ХІІІ сесії міської ради від 15 березня 2007 року затверджена міська «Програма будівництва, реконструкції капітального ремонту спортивних споруд на період 2007-2011 рр.» Одним з основних завдань програми є забезпечення, збереження, поновлення, капітальний ремонт та дотримання сучасних вимог стану матеріально-технічної бази, покращення умов її функціонування. Виготовлена проектна документація для будівництва сучасного ігрового залу на 1400 глядацьких місць. Закуплено та встановлено сучасне покриття для спортивного залу спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з гімнастики.

Проблемні питання

1. Збільшення видатків на фінансування навчально-спортивної роботи та спортивно-масових заходів в дитячо-юнацьких спортивних школах.

2. Враховуючи відсутність в місті стадіону з сучасним покриттям легкоатлетичного ядра, пріоритетність легкої атлетики в місті , що підтверджено участю восьми атлетів міста Івано-Франківська в Олімпійських іграх сучасності та традиції розвитку «королеви спорту», комітет фізичної культури і спорту виконавчого комітету міської ради просить виділити кошти для встановлення сучасного покриття легкоатлетичного ядра.

Джерело: Офіційний сайт Івано-Франківська
old_editor, 22.05.2008 20:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини