Говерлу підкорив на… милицях

Житель села Брошнів Рожнятівського району Михайло Прокопів – інвалід. Ногу йому ампутували понад десять років тому, коли потрапив у залізничну катастрофу – смерекова колода розтрощила Михайлові коліно (він тоді працював кондуктором). Хоча й має протез, ним майже не користується. Віддає перевагу милицям. Їздить на велосипеді, та найбільше полюбляє мандрувати горами і лісами, збирати гриби. Михайло Прокопів вирішив взяти участь у масовому сходженні на Говерлу, яке було присвячене 15-й річниці проголошення Декларації про державний суверенітет України.

– Я хотів випробувати власні сили, – каже Прокопів. – Думав так: якщо вдасться здолати гору, значить, я ще, як мовиться, не «списаний», є ще порох у порохівниці!

І 40-річний прикарпатець-інвалід таки здолав крутосхили Говерли! І то не на протезах, а на... милицях. На самому вершечку гори йому вдалося «пробитися» до чималого натовпу, яким численні учасники сходження того пам’ятного дня 2005 року обступили Президента. Коли зустрівся віч-на-віч з ним, то мовив: «Вікторе Андрійовичу, дайте інвалідові автограф!»

Питаю у Михайла, як йому вдалося підкорити більш ніж двокілометрову вершину, адже не кожному, навіть здоровому, це під силу. У відповідь почув:

– По-перше, ще в юності я вже підкорював Говерлу. По-друге, до фізичних навантажень мені не звикати. До речі, разом зі мною у сходженні брала участь моя 13-річна донечка Віталіна. Вона у мене молодець! Займається у секції дитячо-юнацької спортшколи, грає у футбол. Вся, як кажуть, у тата. Адже свого часу я був першорозрядником з боксу.

Іван ІВАНИШИН,

Івано-Франківська область

Джерело: "Вісник і К"
old_editor, 22.05.2008 18:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини