Помічниця президента Левченко не має доступу до держтаємниці. Фріз просить СБУ перевірити доступ до секретної інформації

Служба безпеки заперечує наявність допуску до держтаємниці у помічниці президента Володимира Зеленського Марії Левченко, про це повідомила нардеп Ірина Фріз, зіславшись на офіційну відповідь на свій запит.

Таким чином, відзначає вона, перебування Левченко в кабінеті під час обговорення операції «Авеню», про яке повідомив журналіст Юрій Бутусовта екс-голова ГУР МО Василь Бурба, було незаконним та мало ознаки злочину, що передбачений ст. 328 ККУ розголошення державної таємниці.

«Президент не міг не знати про відсутність у своєї помічниці допуску, а тому не мав права залучати її до обговорення питань, що підпадають під обмеження «цілком таємно». Подальший витік інформації також потребує детального розслідування на предмет наявності складу злочину «державна зрада» помічницею президена Левченко, яка не повідомила Офіс Президента про наявність у її чоловіка громадянства Російської Федерації. Переконана, що СБ України має дослідити всі факти перебування громадянки Левченко у заходах з обговорення питань з обмеженим доступом та вжити заходів з мінімізації ризиків, що могли виникнути у разі їх потрапляння ворогові», - написала у Фейсбуці Фріз.

Вона звернулася до СБУ із проханням надати правову оцінку незаконному доступу Левченко до відомостей, що становлять державну таємницю; провести розслідування щодо дотримання режиму секретності та таємного діловодства в Офісі Президента України.

Леся, 29.12.2021 09:36



Вибір редакції

Найпопулярніші новини