Жиріновський запропонував напасти на Захід у новорічну ніч

Лідер ЛДРП Володимир Жиріновський заявив, що на місці президента РФ Володимира Путіна напав би на Україну чи на країни заходу у ніч на 1 січня.

«Якщо би я був на чолі держави, я би якраз використав зараз, поки би вони домовились "Давайте, там, в Женеві в січні зберемось...". От зараз би шарахнути 31 грудня в ніч на перше. Вже всі "підшофе" - ну, почекати, там-то різниця є, в годинах, - тому годині о четвертій ранку, о п'ятій ранку, коли весь цей Захід буде "в льожку" лежати. І не обов'язково їх всіх бомбити. Але вибірково покарати треба когось. Налякати треба когось», - сказав російський політик.

Насправді, каже політолог Олексій Голобуцький, на Заході не відзначають 1 січня.

«Їм вистачає ночі з 24 на 25 грудня - Різдва. Новий рік мало для кого є святом.  А от Росія і весь "русскій мір" дійсно буде "в льожку" вже з обіду 31 грудня, якщо не з ранку. Писками в олів'є. І так - до числа 7-го: нескінченними циклами "набухались-похмелились".  Так що це Жиріновський, здається, якраз Заходу нагадує про "особливості національного святкування" і пропонує скористатись моментом та "покарати" і "налякати" Москву», - відзначив експерт.

Леся, 28.12.2021 12:33



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини