Перспективи щодо НАТО стануть реальними, коли підтримка такого курсу становитиме мінімум 75% - Голобуцький

За даними дослідження «Дипломатія – 2022», 52,7% українців вважають, що Україна має стати членом НАТО (у 2020-му було 48,4%) - щорічне дослідження "Дипломатія-2022.

«І з настільки скромною - ледь-ледь більшою за половину - підтримкою пронатівського вектору в суспільстві ми ще чогось від Альянсу вимагаємо? Ставимо якісь умови Вашингтону?  Як я неодноразово казав: перспективи щодо НАТО стануть реальними, коли підтримка такого курсу становитиме мінімум 75%. І над цим зобов'язана працювати влада, просто так, саме по собі, ставлення не зміниться», - пише у Фейсбуці політтехнолог Олексій Голобуцький.

За його словами, 28,4% тих, хто розраховує на безпекові гарантії США, - додатковий аргумент на користь нашої любові до халяви, до отримання чогось з мінімумом зусиль, адже перш ніж вимагати гарантій від Америки у війні з Росією, варто було би і самим якось ворушитись.

«Не в сенсі збільшення порожньої риторики "за мир", а в сенсі значного збільшення видатків на оборону, тотальної мобілізації суспільства, якісної зміни безпекової і оборонної концепції на більш ефективну і реалістичну. Зоби все, що можеш, сам - а тоді вимагай, щоб інші щось робили для тебе. Так робив Ізраїль - котрий був в значно гіршій ситуації порівняно з Україною, але нічого, впорався. Саме завдяки повній мобілізації суспільства - на перемогу і на збереження держави працювали всі, незалежно від статі, віку, освіти і стану здоров'я. Бо суб'єктність треба заробляти. Її не видають за умовчанням», - відзначив Голобуцький.

Леся, 15.12.2021 08:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини