Є ознаки спланованої інформкампанії з ціллю пересварити Україну і Польщу - Гай

Є ознаки проведення чергової інформаційної кампанії, що складається з низки інформаційно-психологічних операцій кінцева мета яких пересварити Польщу та Україну та посіяти недовіру і неприязнь між нашими народами, про це у Фейсбуці пише військовий Мирослав Гай.

«Масово викладаються статті на сайтах помийках, з подальшою їх розкруткою в соцмережах, про побиття, убивства та приниження українців у Польщі. Більшість з них не дає посилань на офіційні джерела чи бодай якісь докази, але написані емоційно, з деталями та дрібницями, які мають додавати їм вигляду достовірності. Певен, що якщо проаналізувати медійне поле у Польщі, то там ми побачимо схожу тенденцію», - відзначив Гай.

За його словами, Російська Федерація не вперше проводить такі операції.

«Високовірогідно, що після статей ми побачимо і активні заходи у вигляді реальних побиттів поляків або українців невстановленими "націоналістами" або "активістами" , акти вандалізму на пам'ятках архітектури або сакральних об'єктах такі як церкви, надгробки, цвинтарі, напади або погрози відносно лідерів суспільної думки, артистів, політиків, тощо. Стратегічна мета: зробити непопулярними ідеї та дії щодо взаємопідтримки, співпраці на політичному, воєнному та гуманітарному рівнях серед населення наших країн», - вважає Гай.

Леся, 14.12.2021 09:34



Вибір редакції

Найпопулярніші новини