Шевченко звернувся до послів ЄС та «Великої сімки»

Кандидат в народні депутати на виборчому окрузі №87 звернувся до послів ЄС та «Великої сімки». Текст звернення він опублікував також на свої сторінці у Фейсбуці.

У листі Шевченко відзначає, що на його думку, на окрузі сталося порушення конституційного права громадян обирати владу. Відбулась фальсифікація результатів виборів на користь кандидата від партії влади «Слуга народу» Василя Вірастюка, відзначив політик.

В листі він розповів про фальсифікації, які відбулися на окрузі, в тому числі про зникнення бюлетенів на його підтримку.

«Грубим порушенням виборчого законодавства стало блокування роботи Окружної комісії спецпідрозділом СБУ в ніч з 31 березня на 1 квітня. Бійці СБУ незаконно взяли під монопольний контроль будівлю Окружної комісії. Шість годин вночі приміщення ОВК перебувало під виключним контролем спецпідрозділів СБУ. Вони незаконно вивели з будівлі всіх членів Окружної комісії, всіх спостерігачів, довірених осіб кандидатів, журналістів та представників громадських організацій, які спостерігали за виборчим процесом. Як виявилося, саме в цю ніч з виборчої документації шести виборчих дільниць було викрадено 503 бюлетеня за Олександра Шевченка. Більше того, на ряді дільниць, на яких велику перевагу мав кандидат Олександр Шевченко, як сказано вище, без достатніх законних підстав Окружна комісія не визнає результати виборів. В результаті цих злочинних дій було спотворено результат голосування на користь провладного кандидата Василя Вірастюка. Замість переваги Олександра Шевченка в 184 голоси, як це є фактично, Окружна комісія в результаті фальсифікацій фіксує перевагу провладного кандидата Василя Вірастюка в 749 голосів», - сказано в листі.

Він попросив взяти інформацію до відома урядів країн ЄС.

Леся, 05.04.2021 11:35



Вибір редакції

Найпопулярніші новини