Транспорт в режимі спецперевезень та закриті садочки. Марцінків розповів про обмеження червоної зони

Вчора, 24 лютого, засідала обласна комісія ТЕБ і НС, яка затвердила обмеження, які будуть діяти на Прикарпатті з 26 лютого.

-Рух транспорту (включно з міським, міжміським автобусним, залізничним і авіаційним) – призупинено. Пересуватися містом можна легковими автомобілями – до 5 осіб (без урахування дітей віком до 14 років) та службовими/орендованими авто – виключно сидячі місця і з використанням індивідуальних засобів захисту.

Але зауважу, що міський громадський транспорт їздитиме! Курсуватимуть всі маршрути, але в режимі спецперевезень: лише сидячі місця та з довідкою від роботи.

- Садочки – закривають. Зараз думаємо як зробити чергові. Щоб батьки, а особливо медики, мали де лишити дітей. Про це повідомлю окремо!

- Усі інші заклади освіти переходять на дистанційне навчання.

- Рекомендовано усім установам, закладам, підприємствам та ін. перевести роботу у гнучкий графік та дистанційний режим. Вітається позмінна робота, робота онлайн, різний час початку та кінця роботи, щоб зменшити кількість контактів між людьми.

- А також продовжать діяти контрольно-пропускні пункти.

«Це обмеження, які впровадили на вищому рівні на території всієї області! Ситуація, направду, складна. Тому прошу згадати як ми береглися минулої весни і ставитися до цього відповідально. Після зими імунітет ослаблений, тож підхопити болячку легше. А вилікувати – складніше. Навіть дітки тепер не так легко переносять коронавірусну хворобу. Прошу утриматися від коментарів про те, що хвороба вигадана. На жаль, уже є багато людей, які перенесли хворобу важко і навіть втратили через неї близьких людей. Своїми коментарями ви можете зробити їм боляче. Минає рік, як ми дізналися про цей вірус. І, на жаль, він досі атакує. А місця в міських лікарнях поволі вичерпуються. Тому такі заходи необхідні, доки захворюваність не піде на спад», - пише в Фейсбуці міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Леся, 25.02.2021 09:37



Вибір редакції

Найпопулярніші новини