Батьки також відповідають за якісне дистанційне навчання для своїх дітей – Марцінків

В Івано-Франківську учні середньої та старшої школи навчаються дистанційно. До школи ходять тільки учні 1-4 класів.

Міністерство освіти і науки оприлюднили рекомендації про те, як проводити навчання. Наприклад, відзначає міський голова Руслан Марцінків, МОН дозволили закладам освіти визначати форму навчання і свій освітній процес самостійно, а також самим обирати онлайн ресурси для уроків. Вчитель отримав право визначати як навчати. Тобто він зобов’язаний не менше 30% навчального часу начитувати матеріали діткам, пояснювати. А решта 70% освітнього часу він може скеровувати так, як вважає найбільш правильним. Тобто, надсилати завдання чи мотивувати учнів до самостійної роботи.

«Часто батьки жалілися, що вчителі скидають завдання для самостійного виконання. Але 70% освітнього процесу учитель має право проводити у поштовому, електронному чи телефонному режимі. І тут варто сказати, що батьки також відповідають за якісне дистанційне навчання для своїх дітей. І коли забирають дитину на дистанційку, повинні забезпечити її достатніми умовами та засобами для здобуття знань. Права мають не лише діти, але і вчителі», - відзначає Марцінків.

За його словами, є випадки, коли вчителі, хворі на ковід, не на лікарняному, а працюють дистанційно і начитують уроки з дому.

«Це умови, до яких неможливо підготуватися. Легко шукати винних, що все відбувається не так, як хочеться. Але ми змушені шукати взаєморозуміння та способи діяти у нових умовах», - додав міський голова.

Леся, 04.11.2020 11:28



Вибір редакції

Найпопулярніші новини